Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

21-åring döms – rånade 22 pojkar på ett halvår

Senaste nytt i Expressen TV.
21-åringen har återkommande fångats på bild av övervakningskameror i samband med de olika rånen.Foto: Polisen
Rånen har framför allt skett under dagtid. Trots att gärningsmannen inte vidtog några åtgärder för att maskera sig kunde han fortsätta råna under ett halvårs tid.Foto: Polisen
21-åringen, närmast kameran, rånar en pojke på sin mobiltelefon vid Medborgarplatsen i Stockholm.Foto: Polisen

21-åringen riktade specifikt in sig på tonårspojkar med dyra telefoner och kläder.

Nu döms han till fyra och ett halvt års fängelse för en lång rad brott.

Sammanlagt handlar det om brott mot 22 personer.

Den 21-årige mannens rånturné varade i ett halvår – mellan den 1 januari 2020 och den 13 juli 2020 i de centrala och södra delarna av Stockholm.

Rånen skedde framför allt under dagtid. Samtliga av de 22 personer som pekats ut som brottsoffer är pojkar i tonåren.

Nu döms 21-åringen till fyra år och sex månaders fängelse för tolv rån, två rånförsök, fem fall av olaga hot och två fall av övergrepp i rättssak. I ett pressmeddelande skriver tingsrätten:

”I samtliga fall av fullbordade rån har brottsoffren under hot tvingats att överlämna iPhones av nyare modell. Vissa brottsoffer har även blivit av med hörlurar, kläder av dyrare märken eller kontanter. I ett fall har den tilltalade visat upp en kniv och i flera fall har han anspelat på att han var beväpnad.”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.