Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

21-årig kvinna efterlyst efter mordet i Skogås

Rättsläkaren och utredaren om röda trådarna hos gärningsmän.
Enligt uppgifter var det ett rent beställningsmord.
Foto: Erica Eneström
Skogås centrum.
Foto: ÅKE ERICSON

En 21-årig kvinna från Stockholm är efterlyst misstänkt för medhjälp till mord på en 15-åring i Skogås.

En 15-åring sitter redan häktad misstänkt för att ha skjutit ihjäl den jämnårige pojken på en sushirestaurang. 

Dådet var ett rent beställningsmord och utredningen har gradvis växt till ett tiotal häktade personer – sist ut är den 21-åriga kvinnan. 

– Hon häktades i sin utevaro, säger åklagaren Ida Arnell.

Den 28 januari mördades en 15-årig pojke i Skogås söder om Stockholm. Han satt ensam på en sushirestaurang när en beväpnad gärningsman stegade in och utan förvarning sköt honom i huvudet.

Ett tiotal personer sitter häktade för inblandning i mordet. En 15-åring, utan koppling till den mördade, misstänks ha skjutit. 

I tisdags häktades en 21-årig kvinna från Stockholm. Kvinnan är misstänkt för medhjälp till mord, vilket Aftonbladet var först att rapportera om

Polisen på plats efter mordet.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Är på fri fot

Kvinnan, som är helt ostraffad sedan tidigare, häktades i sin utevaro i tisdags. 

Senior åklagare Ida Arnell bekräftar för Expressen att kvinnan inte är gripen. Hon vill inte svara på frågor om vilken roll kvinnan misstänks ha haft.

– Hon är häktad i sin utevaro, det är allt jag kan säga just nu. 

Polisens teori är att mordet var en hämnd mot 15-åringen efter att det spridits uppgifter om att han var delaktig i ett våldsdåd en dryg vecka innan – där en anhörig till gängledaren och narkotikadistributören Rawa Majid – mer känd som den ”Kurdiska räven” – fick sin bostad beskjuten.


15-åringen sköts ihjäl på en sushirestaurang i Skogås.
Foto: OLLE SPORRONG

Beställning för 100 000 kronor

Enligt uppgifter misstänker polisen att 15-åringen utförde mordet på beställning – mot löfte om 100 000 kronor i belöning.

Efter mord åkte pojken på en shoppingtur till varuhuset NK. Enligt uppgifter köpte han en rad lyxvaror för flera tusen kronor styck och betalade med samma kontanter som han fått för att utföra mordet, enligt misstankarna.

Kläderna han köpte på NK hade han sedan på sig när han kort därefter greps misstänkt för mordet i Skogås, enligt uppgifter.

15-åringen handlade på NK för pengar han fått för mordet, enligt polisens misstankar.
Foto: ÅKE ERICSON


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.