Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

19-åringen ”missnöjd” – kräver ny rättegång mot ASAP Rocky

Slobodan Jovicic berättar om fällande domen mot artisten.
Asap Rocky.Foto: VINCENZO LANDI / REX/IBL
ASAP Rocky på en filmsnutt från händelserna i Stockholm.Foto: Polisen / Polisen
ASAP Rocky.Foto: THIBAULT CAMUS / AP TT NYHETSBYRÅN

Rapparen ASAP Rocky och hans två vänner fick villkorlig dom för misshandel.

Deras offer – 19-åringen – är ”missnöjd” och vill ha en ny rättegång.

”Hans inställning är att han önskar att åklagaren överklagar domen”, meddelar advokat Magnus Strömberg.

Den uppmärksammade rättegången mot artisten Rakim Mayers – mer känd som ASAP Rocky – slutade i förra veckan med fällande dom för misshandel. Rapparen och hans två vänner dömdes till villkorlig dom för att ha slagit och sparkat på en 19-åring på Stockholms gator tidigare i sommar.

De dömdes också att betala skadestånd om 12 500 kronor till 19-åringen, att jämföra med de 140 000 kronor som målsägandebiträdet yrkat på.

ASAP Rocky på scenen.Foto: LARRY MARANO/SHUTTERSTOCK

Vare sig försvaret eller åklagaren har bestämt huruvida de vill överklaga domen.

”En märklig upplevelse”

Men nu skriver Magnus Strömberg, 19-åringens målsägandebiträde, i ett mejl till Expressen:

”Jag har varit i kontakt med min klient som berättat att han är nöjd med att de tilltalade har dömts. Däremot är han missnöjd med att de inte dömdes för det våld med glasflaskor som han utsattes för.”

Strömberg fortsätter:

”Hans inställning är att han önskar att åklagaren överklagar domen. Vid ett sådant överklagande kommer även han att överklaga. För honom är det en märklig upplevelse att ha utsatts för detta våld, som dokumenterats bland annat genom bilder, men att förövarna ändå inte döms fullt ut.”

ASAP Rocky och hans vänner misshandlar 19-åringen.Foto: POLISEN

En central del i rättegången var huruvida en glasflaska använts i samband med misshandeln. 

”Rör sig om samma plats”

Rätten öppnade för att så kunde vara fallet – men att det i så fall skett i ett sammanhang som inte omfattades av åtalet, varför det i så fall inte gick att döma för den delen.

Det menar 19-åringen och Magnus Strömberg är en missuppfattning:

ASAP Rockys mamma.Foto: ALEX LJUNGDAHL

”Det är tydligt att tingsrätten uppfattat det så att det rör sig om sekvenser som utspelar sig på olika platser, när det i själva verket rör sig om samma plats.”

Expressen har varit i kontakt med kammaråklagare Daniel Suneson liksom advokaterna Slobodan Jovicic och Martin Persson. Ingen av dem har bestämt om de ska överklaga.

– Vi har inte satt ned foten riktigt än beträffande ett eventuellt överklagande och kommer nog heller inte att göra det den här veckan, säger ASAP Rockys advokat Jovicic.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.