Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kriget i Ukraina: Detta har hänt den 22 mars

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV

Ryska soldater har gått in i hamnstaden Mariupol i södra Ukraina, enligt källor inom det amerikanska försvaret.

Mat och medicinska förnödenheter håller på att ta slut i den ockuperade staden Cherson, enligt Ukrainas utrikesdepartement.

Minst en person har dött efter en drönatattack mot ett forskningsinstitut i Kiev, rapporterar AFP.

Sanningen har aldrig varit viktigare, se till att du har Expressens app nedladdad för att inte missa några viktiga uppdateringar om kriget i Ukraina.

Klicka här för att ladda ned Expressens app.

Ryska soldater har gått in i Mariupol

Ett antal ryska trupper har gått in i hamnstaden Mariupol i södra Ukraina, enligt källor inom USA:s försvar. 

– Vi fortsätter att observera ett antal ryska styrkor inne i staden, säger en försvarskälla till CNN.

– Vi tror att åtminstone några av dem är separatiststyrkor som kom från Donbas och, återigen, ukrainarna kämpar väldigt hårt för att Mariupol inte ska falla.

Tidigare under dagen träffades Mariupol av två kraftiga bomber, enligt lokala myndigheter. Beskjutningen har fortsatt inpå kvällen. Elden uppges komma från fartyg som ligger utanför hamnstadens kust, enligt CNN:s källa.

Ukraina: Snart slut på förnödenheter

Mat och medicinska förnödenheter är snart slut i den ockuperade staden Cherson i södra Ukraina. Det uppger Oleg Nikolenko, talesperson för Ukrainas utrikesdepartement på sin Twitter.

I inlägget skriver han att Chersons 300 000 medborgare står inför en humanitär katastrof.

”Mat och medicinska förnödenheter har nästan tagit slut, men Ryssland vägrar att öppna humanitära korridorer för att evakuera civila”, skriver Nikolenko.

Drönarattack mot forskningsinstitut

Minst en person har dött efter en drönatattack mot ett forskningsinstitut i Kiev, rapporterar AFP.

Bilder från platsen visar hur militär räddningstjänst bär ut en kropp som täckts över av ett svart plastskynke. Även rök syns på platsen.

Enligt ryska försvaret dödades tre personer i attacken, rapporterar The Guardian. Men från ukrainskt håll har man alltså hittills bekräftat ett dödsfall.

Tidigare under dagen hördes också en kraftig explosion i centrala Kiev. Explosionen inträffade strax efter att huvudstadens flyglarm hade ljudit vid 13-tiden, uppger Carl Fridh Kleberg, utrikeskorrespondent för SVT, på Twitter.

https://twitter.com/FridhKleberg/status/1506229986591711234?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1506229986591711234%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fpublisher.direkt.ifragasatt.se%2Fbroadcast%2F9da7403a-e62b-4235-b5ce-6310a96279d3

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.