Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kriget i Ukraina: Detta har hänt den 21 mars

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

Sanningen har aldrig varit viktigare, se till att du har Expressens app nedladdad för att inte missa några viktiga uppdateringar om kriget i Ukraina.

Klicka här för att ladda ned Expressens app.

USA: Ryssland till ”desperata” luftangrepp

Ryssland stärker sina militära operationer i luften och till sjöss i ett ”desperat” försök att få momentum under invasionen, uppger en högt uppsatt tjänstemän vid USA:s försvarsdepartement Pentagon.

Det senaste dygnet har Moskva utfört fler än 300 flyguppdrag. Även Kiev har ökat sina flygoperationer i ett försök att stoppa Ryssland från att upprätta luftherravälde. Luftstriderna förblir dock få. De flesta attacker sker från ryskt eller belarusiskt luftrum, enligt den amerikanska försvarskällan.

– De vågar sig inte in särskilt långt eller särskilt länge i ukrainskt luftrum, eftersom ukrainarna har försvarat sitt luftrum med stor skicklighet, säger försvarskällan enligt AFP.

(TT)

Biden: Putin vill använda kemiska vapen

USA:s president Joe Biden uppger att det finns ”tydliga tecken” på att Rysslands president Vladimir Putin överväger att använda biologiska och kemiska vapen i Ukraina, rapporterar Reuters. Biden säger också att ryska anklagelserna om att Kiev och USA har dessa typer av vapen är falska och att Putin själv i stället tänker använda sig av dem. 

– Det är ett tydligt tecken på att han överväger att använda båda dessa, säger Joe Biden på måndagen enligt Reuters.

Zelenskyj kräver möte med Putin

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj säger att han måste föra direkta samtal med Vladimir Putin för att kriget ska kunna få ett slut.

– Utan ett sånt möte är det omöjligt att till fullo inse vad de är redo att göra att få slut på kriget, säger Zelenskyj enligt Guardian.

Han säger att Ukraina aldrig kommer att ge upp hårt ansatta städer som Kharkiv och Mariupol.

– Vi skulle hellre låta oss förgöras än ge vika för ryska ultimatum, säger Zelenskyj.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.