Kriget i Jemen bröt ut i mars 2015 efter att Huthierrebellerna avsatt president Hadi och tagit kontroll över huvudstaden Sanaa. Detta efter att en koalition stödd av Saudiarabien flygbomba huvudstaden. Tiotusentals civila beräknas ha dött till följd av bombningarna.
Efter flera år av blodiga strider kan en lösning vara nära. På tisdagen anlände rebellernas delegation tillsammans med FN-sändebud till Stockholm för samtal på Johannesbergs slott utanför Norrtälje.
Det här handlar kriget i Jemen om.
Jemens historia och bakgrunden till kriget
Trots oljetillgångar rankas Jemen som ett av världens fattigaste länder. Samtidigt är det omgivet av några av världens rikaste och landets geografiska läge, som inkörsport till röda havet, gör det till en viktig strategisk position.
Efter att tidigare ha varit uppdelat i två olika länder, Nord- och Sydjemen, blev landet enat 1990 under president Ali Abdullah Saleh. Men i takt med att oljeinkomsterna föll och interna problem blev allt större underminerades presidentens makt.
Sedan 2004 har huthierrebellerna och landets regering legat i konflikt.
Efter den arabiska våren 2011 avsattes landets president Saleh av huthierrebellerna som tog makten av huvudstaden Sanaa. Den 25 mars 2015 gavs sig en koalition ledd av Saudiarabien, efter att den avsatte presidenten vädjat landet om militär hjälp, in i konflikten och började bomba huthierrebeller-områden och kriget var ett faktum.
Det som först var planerat att fortgå i några veckor har utvecklats till ett flera år långt krig.
Vilka är de stridande parterna?
Kriget i Jemen är komplext men består i huvudsak av två parter.
Stormakten Iran har pekats ut för att stötta huthierrebellerna, men stormakten har hela tiden förnekat detta. På andra sidan står Hadi-regimen stödda av en Saudiledd koalition som i sin tur har fått stöd av länder som USA, Frankrike och Storbritannien.
Men i kriget deltar även andra parter.
– Den här konflikten utspelar sig inte bara mellan två sidor, det vill säga Hadi-regeringen och huthierrebellerna, utan det är en lokal konflikt, ett nationellt inbördeskrig som även berör regionalt och globalt, säger Jemenforskaren Ashi Al-Kahwati vid Utrikespolitiska institutet.
– Alla de olika aktörerna har egna agendor och i viss mån samarbetar dem men inte helt och hållet. Det har helt enkelt blivit väldigt rörigt och det faktum att Jemen dessutom innan kriget bröt ut befann sig på randen till ekonomisk kollaps innebar också att den humanitära katastrofen blev allt svårare.
Hur är situationen för Jemens befolkning?
Situationen i Jemen beskrivs av FN som världens just nu största humanitära kris, där miljontals människor svälter och insjuknar.
Landet har stor brist på mat och mediciner på grund av den Saudiledda koalitionens bombningar av flygplatsen i Sanaas och striderna i viktiga hamnstaden Hodeidah. Enligt FN är 20 är miljoner människor i behov av humanitär hjälp för att överleva.
Tiotusentals människor beräknas ha dött i striderna.