Alliansledarna Annie Lööf (C), Anna Kinberg Batra (Moderatledaren som nyss meddelat att hon avgår), Ebba Busch Thor (KD) och Jan Björklund (L). Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Alliansledarna Annie Lööf (C), Anna Kinberg Batra (Moderatledaren som nyss meddelat att hon avgår), Ebba Busch Thor (KD) och Jan Björklund (L). Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES

Krav på gemensam Allianslinje för högskolan

Publicerad

Med bara ett år till valet är det hög tid för Alliansen att presentera en gemensam linje för den högre utbildningen, skriver ordförandena för Centerstudenter, Liberala studenter, Kristdemokratiska studentförbundet och Moderata studenter på DN Debatt.

Deras partier är för dåliga på att diskutera högskolan, anser de. Som viktigaste mål med sin högskolepolitik inför valet 2018 bör Alliansen sträva efter höjd kvalitet på landets utbildningar, skriver företrädarna för partiernas studentförbund.

Utbyggnaden av högskolan måste stoppas, och partierna ska i en gemensam linje värna alla utbildningsvägars särställning, alltså både värna akademin och se potentialen i yrkeshögskolan, anser de. Alliansen bör verka för en gränslös högre utbildning.

Alliansen måste också ta ställning för att den statliga inkomstskatten avskaffas, för att visa att högre utbildning lönar sig, anser de.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag