Foto: Christian Hermanson
 Foto: Christian Hermanson

Kraschade ut
från bro - dog

Publicerad

En lastbilschaufför i 60-årsålders avled efter en singelolycka på E4 mellan Knivsta och Uppsala på onsdagen.

Lastbilen fick troligen punktering, körde av vägen vid en viadukt - och landade på vägen nedanför.

- Det var säkert ett fall på minst fyra, fem meter, säger Kenneth Sundin, länsvakthavande polisbefäl i Uppsala.

Polisen fick larm om olyckan klockan 12.43. Lastbilschauffören körde på E4 mellan Knivsta och Uppsala när han troligen fick punktering på ena framdäcket. Det gjorde att chauffören tappade kontrollen över fordonet och körde av motorvägen precis vid en viadukt.

Mannen dog

- Det gjorde att han hamnade på den vägen som går under E4 vid viadukten, säger Kenneth Sundin.

Mannen avled av skadorna.

- Det var säkert ett fall på minst fyra, fem meter, säger Kenneth Sundin.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag