Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kränkte granne i tvättstugan - döms

En kvinna i Bandhagen stängde in grannfrun i tvättstugan.
Anledning: Det fanns fortfarande ludd kvar i torktumlaren.
På onsdagen dömdes kvinnan för ofredande.
På onsdagen dömdes en granne i Bandhagen för ofredande vid Södertörns tingsrätt. Hon ska betala dagsböter 60 å 110 kronor samt 5 000 kronor i skadestånd för kränkning.
Detta efter att ha uppträtt hänssynslöst mot sin granne i tvättstugan.

Bokat tvättstugan

Målsägande hade bokat halva tvättstugan mitt på dagen den 26 april förra året. När hon var klar städade hon de ytor och maskiner hon använt sig av. När hon skulle lämna tvättstugan kom hennes 60-åriga granne som enligt kvinnan ”var på mycket dåligt humör”.

Vägrar släppa ut grannen

Grannen såg sig omkring och tyckte att det var för dåligt städat. Kvinnan försökte förklara att hon städat de maskiner och ytor hon använt men att det var en herre som hade haft tvättid samtidigt. Grannen nöjde sig inte med svaret utan ställde sig framför dörren och höjde sina armar i ett stopptecken. Kvinnan skulle inte få lämna tvättstugan förrän det var städat.
– Vi har fram till 19.00 på oss, ska grannen ha sagt.
Enligt kvinnan knuffade grannen bort henne varje gång hon försökte ta sig ut och efter ett tag gav hon upp och satte sig på en bänk i tvättstugan. I förhör har hon sagt att hon tror att grannen skulle skadat henne om hon försökt ta sig ut fler gånger.

Polis tillkallas

Räddningen kom när en kompis ringde och fick höra att hon satt instängd i tvättstugan. Kompisen tog tag i saken och ringde polisen. Efter en dryg timme kom två uniformerade poliser och den inlåsta kvinnan kunde andas ut.
Den åtalade kvinnan erkänner att hon vägrade släppa ut kvinnan eftersom hon ville ha dit fastighetsskötaren för inspektion av tvättstugan innan den städvägrande kvinnan gick därifrån. Skälet är att hon är trött på alla som inte städar efter sig i tvättstugan.

Oförstående

Den misstänkta kvinnan säger att hon inte visste att det var en brottslig handling att stänga in någon i tvättstugan - hennes enda syfte var att få tvättstugan städad. Hon kan överhuvudtaget inte förstå hur kvinnan kunde bli kränkt. Allt hon ville var att kvinnan skulle städa efter sig.

Dom

Kvinnan åtalades för olaga frihetsberövande, men tingsrätten anser det inte styrkt att grannfrun inte hade kunnat ta sig ut. Däremot har hon uppträtt bryskt och knuffat  kvinnan vilket gör den åtalade skyldig till ofredande.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!