Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Kränkande privatjustis bortom allt förstånd”

Leif GW Persson dömer ut polisledningens hantering av chefshärvan efter Mats Löfvings död.
Foto: OLLE SPORRONG

Premium: Förre polisprofessorn Leif GW Persson instämmer i kritiken mot att Rikspolischefens interna utredning föregick åklagarens förundersökning. 

Persson fördömer de offentliga uttalandena om att Löfving kanske borde avskedas och menar att hela hanteringen för tankarna till ”Nordkorea och Sovjet”.

 – Det är något slags privatjustis som bedrivits här. Man får inte göra så, det är integritetskränkande bortom allt förstånd, säger Leif GW Persson. 

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Carina Bergfeldt: Jag har fått diagnosen PTSD

Premium: En dag med tv-profilen • Diagnosen • Familjelivet • Bråken

Hon är nog mer förälskad i hans miljarder än i honom

Premium: Ingen verkar så mån om att gifta sig som Rupert Murdoch

”Gudfadern” bakom Lidl: ”Kräver absolut lojalitet”

Premium: Historien och kritiken bakom miljardimperiet • Grundaren Dieter Schwarz, 83, lever i det fördolda