Kran rev ner livsfarlig kraftledning

Publicerad
Uppdaterad
En lastbil med kran rev i dag vid lunch ner tvärbanans kraftledning.
Många var nära att gå över ledningen och en bil försökte köra över den.
- Du blir grillad om du går över den här, jag tror inte folk förstår det, säger Robert Danielsson som fick springa omkring och hindra folk från att närma sig ledningen till Expressen.se.
Robert Danielsson var på väg på lunch när han såg en lastbil med kran riva ner tvärbanans kraftledning i Hammarby sjöstad. Ledningen hamnade på gatan där det fanns fullt av bilar och fotgängare. - En massa människor var nära att kliva på ledningen och cykla in i den. Men då blir du grillad, det kan vara flera tusen volt i den, säger Robert Danielsson till Expressen.se.

"Ingen förstod allvaret"

Robert Danielsson och hans kollegor jobbar med byggnationsarbeten i området. De var de enda som förstod allvaret i det inträffade. De började genast sätta och provisoriska avspärrningar. De fick även springa runt och hindra folk från att närma sig ledningen. - Det var otroligt stressigt. Alla stod som handfallna, ingen förstod hur illa det kunde gått.

Brandkåren på plats

Brandkåren och Connex finns just nu på plats. Olyckan skedde vid Hammarby allé 21-25. Enligt Maria Lundgren på Coonex pressjour är det stopp i trafiken i tvärbanans båda körriktningar mellan Gullmarsplan och Sickla udde. Stoppet beräknas pågå ett antal timmar. - Men vi har beställt ersättningsbussar, säger Maria Lundgren till Expressen.se. Lastbilsföraren ska enligt Robert Danielsson ha klarat sig utan skador.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag