Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kramas med döende sonen – efter mordet på mamman

Yovani Lopez och resten av familjen hoppas fortfarande på mirakel för att den hjärndöde sonen ska vakna.
Foto: Facebook
Pojken som skars ut ur sin döde mammas mage har fått namnet Yaidel av sin pappa.
Foto: Facebook

Gravida Marlen Ochoa-Uriostegui trodde att hon skulle köpa bebiskläder från familjen. 

I stället ströp de henne, skar ut barnet ur hennes mage och låtsades som att det var deras bebis – tills de blev upptäckta. 

Nu har den riktiga pappan, Yovani Lopez, delat bilder på sonen från sjukhuset. Samtidigt kommer nya brutala detaljer om mordet till ytan.  

Förra veckan skrev Expressen om gravida 19-åringen Marlen Ochoa-Uriostegui från Chicago, illinois i USA, som brutalt mördades – och barnet i hennes mage skars ut. 

Det tog tre veckor innan mordgåtan nystades upp och spädbarnets pappa, Yovani Lopez, har sedan dess varit vid sin mycket sjuke sons sida. 

Nu har han lagt upp nya bilder på den lille pojken från sjukhuset, som han döpt till Yadiel.  

Yovani Lopez och resten av familjen hoppas fortfarande på mirakel för att den hjärndöde sonen ska vakna.
Foto: Facebook
Pojken som skars ut ur sin döde mammas mage har fått namnet Yaidel av sin pappa.
Foto: Facebook

Pojkens tillstånd är fortfarande så allvarligt att han inte förväntas överleva. Han bedöms som hjärndöd, men familjen hoppas ännu på mirakel. 

– Vi ber för ett mirakel, säger en person nära familjen, enligt Daily Mail. 

Foto: Facebook

Försvann efter skolan

Det var den 23 april som Marlen Ochoa-Uriostegui, som var gravid i nionde månaden, försvann spårlöst. 

Det skulle visa sig att hon besökt en familj som via Facebook erbjudit henne att köpa bebiskläder. Kvinnan i familjen hävdade att hon själv var gravid och Marlen åkte dit direkt efter skolan för att ta emot kläderna.

Marlen Ochoa-Uriostegui, 19, var gravid i nionde måndaden när hon försvann.
Foto: Facebook

Men när hon kom dit stryptes hon med en kabel, enligt åklagaren. Sedan skars bebisen i hennes mage ut. Kvinnan, 46-åriga Clarisa Figueroa, larmade strax därpå ambulansen och hävdade att hon fött bebisen. Samtidigt låg Marlen undangömd i en soptunna bakom huset. 

Misstänkta för mord

Men efter ett anonymt tips fattade polisen misstanke mot familjen och ett DNA-prov visade att den nyfödde pojken i själva verket var Marlenes, och den brutala historien nystades upp. Tre veckor efter Marlenes försvinnande. 

– Varför gjorde dessa onda människor det här? Hon gjorde ingenting mot dem, hon var en jättegod fin människa, sa Yiovanni Lopez när hans fru sedan 2016 hittades.

Tre personer är åtalade för inblandning i Marlens död: Clarisa Figueroa, 46, och hennes gravida dotter Desiree Figueroa, 24, åtalas för mord. Även 46-åringens pojkvän Piotr Bobak, åtalas för att ha försökt dölja brottet.

Desiree Figueroa har erkänt att hon hjälp sin mamma att strypa Marlen med kabeln, skriver CBS News.

Clarisa Figueroa, 46, och Desiree Figueroa, 24, åtalas för mord.
Foto: Chicago Police Department

Brutala detaljerna

Under häktningsförhandlingar i slutet av förra veckan framkom fler detaljer om morddagen och tiden innan. 

Desiree Figueroa berättade att hennes mamma i flera månader låtsats som att hon var gravid, trots att hon var steril. Hon hade gjort i ordning ett rum till det icke-existerande barnet och berättat för alla hon träffade att hon skulle föda barn. 

Piotr Bobak, 40, misstänks för att ha försökt dölja det misstänkta mordet.
Foto: Chicago Police Department

Det framkom också att Marlen Ochoa-Uriostegui varit i deras hem tidigare för att hämta bebiskläder, den 1 april. Den gången hade 46-åringen sagt till dottern Desiree att hon ”behövde hjälp att döda en gravid kvinna och ta barnet.” skriver Daily Mail. 

Enligt åklagaren var enda anledningen till att Marlene inte mördades den dagen att 46-åringens pojkvän, åtalade Piotr Bobak, vägrade hjälpa till. 

Men när Marlene kom nästa gång, den 23 april var han inte hemma. 

Enligt åklagaren gav mor och dotter Marlen ett fotoalbum på familjens son, som hade dött, 20 år gammal. Medan hon tittade attackerade Desiree henne bakifrån med elkabeln. Med hjälp av sin mamma ska de två sedan ha stryps Marlen. När hon var död ska de, enligt åklagaren skurit ur barnet och tryckt ner Marlen i behållaren bakom huset. 

På sjukhuset startade familjen en fond för att samla in pengar till barnet och enligt åklagaren städade Piotr Bobak huset efter det misstänkta mordet.

Kritik mot polis och sjukhus

En hel del kritik riktas från familj och allmänhet mot både polisen – som inte hittade Marlen på tre veckor och som enligt hennes familj visade lite engagemang i hennes försvinnande. Och mot sjukhuset som inte fattade misstankar mot 46-åriga Clarisa Figueroa som inte visade några tecken på att precis ha fött pojken. 

Sjukhuset vill inte kommentera fallet, enligt Daily Mail. 

”Vi samarbetar med myndigheter och eftersom det här är en pågående polisfråga uttalar vi oss inte” skriver de bland annat i ett uttalande. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.