Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kraftig rökutveckling på oljeplattform – 121 personer ombord

Oljeplattformen Snorre B. Foto: HARALD PETTERSEN / EQUINOR / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Norska räddningstjänsten är på väg till en oljeplattform där kraftig rökutveckling setts på onsdagseftermiddagen, enligt Bergens Tidende.

Enligt tidningen är 120 personer ombord. 

– Det här är en plattform från Equinor som ligger 70-80 sjömil väster om Florø. Betydande rökutveckling har rapporterats, säger räddningsledare Nils-Ole Sunde vid Räddningscentret i södra Norge till BT.

Kraftig rökutveckling har rapporterats vid en oljeplattform i havet väster om Norge, enligt norska tidningen Bergens Tidende.

Räddningstjänsten har skickat en helikopter och flera fartyg till plattformen. 

121 personer uppges befinna sig på plattformen. 

Plattformen heter Snorre B och ägs av företaget Equinor, men enligt företaget är plattformen inte i full drift just nu på grund av ett reparationsarbete.

De 121 personerna på plattformen förberedde sig för evakuering och gick ombord på livbåtar, men de kunde sedan återvända till plattformen, skriver NRK. 

Rödutvecklingen började i en separator i samband med underhållsarbetet. 

 – Ingen person har skadats, säger Morten Eeek, presstalesperson på företaget Equinor till NRK.

https://www.expressen.se/qs-widgets/qma/map/oljeplattform/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.