Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Trump planerar att utropa en tidig seger

Trumps hyllning efter angreppet mot Bidens kampanjbuss
Demokraternas presidentkandidat Joe Biden.
Foto: PATRICK SEMANSKY / AP TT NYHETSBYRÅN
USA:s president Donald Trump.
Foto: GENE J. PUSKAR / AP TT NYHETSBYRÅN

Trump planerar att utropa sig som segrare i valet om han tar ledningen under valnatten, det uppger källor till Axios.

– Presidenten kommer inte att få stjäla det här valet, säger Joe Biden om uppgifterna.

Uppgifterna om Donald Trumps planer kommer från personer nära presidenten, som uppger att han kommer utropa sig själv till vinnare innan det finns ett resultat om chansen dyker upp.

Enligt Axios skulle detta kunna ske ifall han vinner eller får en stor ledning i någon av delstaterna Ohio, Florida, North Carolina, Texas, Iowa, Arizona och Georgia.

Joe Biden fick frågan om uppgifterna efter sitt kampanjmöte i Philadelphia på söndagskvällen.

Han gav ett kort svar innan han gick vidare:

– Mitt svar är att presidenten inte kommer att få stjäla det här valet.

Trump har dock nekat till att göra detta – och kritiserar samtidigt Pennsylvania och North Carolinas beslut att räkna poströster som kommer in i efterhand.

– För det finns en, två eller tre stater, beroende på hur det går, som räknar röster under tiden världen väntar på ett resultat. Och det finns en stor fara där, och jag tror att det kan uppstå bedrägerier och missbruk kan äga rum. Jag tycker att det är ett fruktansvärt beslut av Högsta domstolen, säger Trump, som också hotar med sina advokater direkt efter valet. 

Biden leder i mätningar

Enligt flera opinionsmätningar ligger Trump dock efter Joe Biden.

Under söndagen publicerade NBC News och Wall Street Journal en ny undersökning som visar att Biden leder med 10 procentenheter mot Trump.

När det kommer till stödet för de två kandidaterna har Biden mest stöd bland de som förtidsröstat, där 61 procent röstat på honom och 35 procent på Trump.

Men bland de 28 procent som uppger att de kommer rösta på tisdag var det 61 procent som kommer att rösta på Trump och enbart 32 procent som kommer rösta på Biden.

– Detta är det mest konkurrenskraftiga valet jag kan föreställa mig om du ligger efter med 10 procentenheter, säger Bill McInturff till NBC News.


USA-experten om presidentvalet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.