Kraftig explosion söder om Stockholm

Publicerad

En kraftig explosion hördes under natten mot måndagen i Alby söder om Stockholm.

– Det måste ha varit större än fyrverkerier för det är så många som har hört av sig, säger Jens Mårtensson, vakthavande befäl på Stockholmspolisen.

Det var vid två-tiden under natten mot måndagen som flera boende väcktes av en hög smäll i närheten av Albysjön i södra Stockholm.

– Det har ringt folk från Grödinge och Huddinge, så det måste ha hörts lång väg, säger Jens Mårtensson.

Strax efter klockan tre hittade polisen en mindre krater med 30 centimeter i diameter och några centimeters djup i isen ute på Albysjön.

Hittat platsbitar

Polisen har beslagtagit plastbitar som hittats runt kratern, men det är oklart om de har någonting med smällen att göra.

– Det verkar som någon har sprängt något på något sätt, men det är oklart vad som hänt, säger Jens Mårtensson.

– Vi håller på och undersöker om vi kan göra någon sorts teknisk undersökning.

Polisen har skrivit en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag