En explosion skedde i Enskede i Stockholm Foto: Janne Åkesson/SWEPIX
En explosion skedde i Enskede i Stockholm Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

Kraftig explosion i hus i Stockholm

Publicerad

En explosion inträffade i ett hus i Enskede i Stockholm - men ingen skadades.

– Några personer sågs springa därifrån i samband med explosionen, säger Fredrik Andersson, vakthavande polisbefäl i Stockholm.

Polisen rubricerar händelsen som allmänfarlig ödeläggelse alternativt grov mordbrand.

Strax efter klockan 22.30 på söndagen kom larm om en explosion i en kontorslokal på bottenvåningen till ett flerfamiljshus i Enskede.

När räddningstjänsten kom fram rörde det sig om en fullt utvecklad brand i lokalen, men elden kunde snabbt släckas. Räddningstjänst från tre stationer fanns på plats.

– Flera inringare sa att det var någon form av explosion innan branden, säger Niklas Carlweitz, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

Ingen spridningsrisk

Huset utrymdes men enligt räddningstjänsten var det aldrig risk att branden skulle sprida sig till omgivande lägenheter i huset.

– Det var ingen spridningsrisk och de boende utrymde själva huset efter explosionen, säger Jonas Fröjmark, ledningsförman vid Storstockholms brandförsvar.

Inledningsvis fanns inga uppgifter om skadade.

– Det har inte funnits någon person i lokalen och vi har inga personskador, säger Jonas Fröjmark.

Ska förhöra vittnen

– Några personer sågs springa därifrån i samband med explosionen eller strax efter. Vi vet inte vad som orsakat explosionen men ett flertal boende hörde och såg den och vi ska höra deras vittnesmål, säger Fredrik Andersson.

Vid 07-tiden på måndagsmorgonen har ingen ännu gripits i ärendet. Polisen rubricerar ärendet som allmänfarlig ödeläggelse alternativt grov mordbrand. Under förmiddagen kommer en teknisk undersökning att genomföras av fastigheten i jakten på gärningsmännen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag