Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kraftig explosion – föremål kastades

En kraftig explosion har inträffat efter att en okänd person kastat upp ett föremål på balkongen till en lägenhet i Karlskoga.

Polisen har inlett en förundersökning om försökt till mord.

Flera rutor är förstörda, men inga personer ska ha skadats.

Polisen fick larmet om en hög smäll vid klockan 01.16 under natten mot torsdagen. Då hade ”någonting som är av explosiv art” kastats upp på en balkong till en lägenhet, enligt polisen.

– Efter den här detonationen så ser vittnen en vit, alternativt silverfärgad, bil försvinna från platsen, säger Per Vikman, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen.

Lägenhetens rutor är helt förstörda. Det fanns personer i lägenheten, men ingen ska ha blivit skadad i explosionen.

Polisen har spärrat av lägenheten och området runtomkring för teknisk undersökning och eftersom många har ringt försöker man nu skapa sig en bild av vad som har hänt.

– Vi vill ha in vittnesuppgifter. Många fler än vi har pratat med har säkert hört den här smällen för det har säkert smällt rejält i Karlskoga, säger Per Vikman.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

Vet du mer om händelsen?

• Kontakta Expressen på 71717@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 71717.

• Här kan du läsa mer om hur du tipsar Expressen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.