Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Äldre man död efter kraftig brand i villa

Viktigast att tänka på – steg för steg.
Branden inträffade i Hudiksvall.
Foto: Google Maps

Lågorna slog kraftigt från fönstren i villan i Hudiksvall.

Huset var övertänt när räddningstjänsten kom till platsen.

– Vi provade med rökdykning, men vi fick backa eftersom det var för varmt, säger PA Ekvall, insatsledare vid räddningstjänsten.

En man i 90-årsåldern befaras död i branden. 

En kraftig brand utbröt i en villa i Hudiksvall på söndagsmorgonen. Enligt tidningen Hela Hälsingland var villan övertänd redan när räddningstjänsten vid 07-tiden imorse kom till platsen.

– Det var någon granne som såg det, hur det slog lågor ut genom fönster. Huset är i princip nedbrunnet. Hela nedervåningen är övertänd och det slog ut från övervåningen, säger PA Ekvall. 

Polisen befarar att en man har dött i branden. Han har under söndagen varken kunnat nås av räddningstjänsten eller polisen. 

Räddningstjänsten hade aldrig en chans att släcka branden – utan inriktade snabbt arbetat på att begränsa spridningen.

– Det var risk för spridning initialt, men som det ser ut nu ser det bra ut. Jag bedömer att risken för spridning är liten, säger PA Ekvall. 

Granne: ”Chockade”

En granne som vaknade av räddningsinsatsen berättar att villan var övertänd när brandkåren kunde påbörja släckningsarbetet.

– Vi är lite chockade efter att ha vaknat upp till det här, säger grannen och konstaterar att de inte är oroliga för att branden ska sprida sig vidare: 

– Vi kan känna hettan slå härinne och hör hur snön droppar från huset. Men brandkåren ser ut att ha det under kontroll och det är vinter med snö överallt så det ser inte ut att kunna sprida sig.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet. En teknisk undersökning kommer att göras på platsen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.