Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Två mordbränder inom en timme

Två misstänkta mordbränder inom en timme.
En pizzeria och en fabrik brann i Västerås under natten mot söndagen. Foto: Läsarbild

En kraftig brand bröt ut i en pizzeria i Västerås under natten mot söndag. Pizzerian totalförstördes i branden, men inga andra byggnader ska ha drabbats.

En knapp timme senare började det brinna i en fabrik i staden.

Räddningstjänsten i Västerås och Skultuna kämpade mot en brand en pizzeria i ett köpcenter i Västerås under natten mot söndag. Larmet om branden kom vid tjugo minuter över midnatt.

– Vi kunde rätt snabbt få kontroll på branden, så att den koncentrerades till själva pizzerian, säger Joakim Lundholm, inre befäl vid Räddsam Mälardalen.

Pizzerian totalförstördes i branden men branden spreds inte till andra verksamheter i köpcentret. Ännu vid tretiden på natten arbetade räddningstjänsten med att se till så att branden inte blossade upp igen. Ingen person ska ha skadats. Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand.

– Vi kan inte se någon naturlig orsak till branden och kan därför inte utesluta att den var anlagd, säger Markus Thuresson, befäl vid polisens regionledningscentral i Västmanland.

Larm om ännu en brand i Västerås

En knapp timme efter det första larmet kom ett nytt larm från en fabrik i Västerås. Den här gången handlade det om ett inbrottslarm – men när polis kommer till platsen noterar de en kraftig rökutveckling och lågor från byggnaden. 

– Det var polis som larmade oss om branden. När vi kom dit brann det inne i lokalen, men vi kunde skicka in rökdykare och få kontroll på situationen. Det var snabbt avklarat, berättar Joakim Lundholm vid räddningstjänsten.

– Byggnaden är förstörd, men det var inte en lika stor brand som den första.

Även när det gäller den andra branden upprättar polisen en anmälan om mordbrand. 

– Patrullerna på plats har upptäckt att åtminstone ett fönster var krossat och det finns anledning att anta att någon har orsakat det utifrån, säger Markus Thuresson.

Räddningstjänsten är kvar på platsen och söker av konstruktionen med värmekamera för att säkerställa att det inte finns risk för att branden tar fart igen.

Ingen misstänkt gärningsperson är ännu gripen, och polis avvaktar teknisk undersökning, vilket kommer ske på båda brandplatserna under söndagen. 

EXPRESSEN RÄTTAR. Enligt de första uppgifterna var det två pizzerior som hade brunnit. Senare framkom det att den andra branden var i en fabrik i närheten av en pizzeria. 

Vet du mer? Kontakta oss!

• Kontakta Expressen på 71717@expressen.se eller skicka SMS/MMS till 71717

Här kan du läsa mer om hur du tipsar Expressen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.