Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kraftig brand på asylboende

Tidigt på söndagsmorgonen larmades polis och räddningstjänst till en brand i Vågbro i Söderhamn. Foto: Daniel Sjöholm/Larm-Söderhamn Media

Ett asylboende i Söderhamn totalförstördes i en brand på söndagsmorgonen.

Ett tag var det kraftig rökutveckling – och boende i området uppmanades hålla sig inomhus.

– Vi har inlett en förundersökning om grov mordbrand, säger Daniel Winge vid polisen.

Vid 04-tiden tidigt på söndagsmorgonen larmades polis och räddningstjänst till en brand i Vågbro i norra Söderhamn. Då brann det i flera rum i en byggnad, enligt larmet.

SVT Nyheter rapporterar att det rör sig om ett flerfamiljshus som fungerar som asylboende. TT skriver att två av byggnadens tre delar är helt övertända. Räddningstjänsten har jobbat med att försöka förhindra att branden sprider sig till den tredje delen.

En till sjukhus efter brand i Söderhamn

Ingen person ska ha skadats i branden, enligt polisen.

– Det ska inte finnas några personer som är skadade. Ambulansen är där och har tagit hand om chockade personer, men det ska inte vara någon som är rökskadad, säger Mikael Lindgren, RLC-befäl vid polisregion mitt, till TT.

Men enligt räddningsledare Torbjörn Wannqvist togs sex-sju personer om hand av ambulanspersonal efter att ha andats in rök, och en av personerna behövde föras till sjukhus på grund av problem med hjärtat, skriver SR Gävleborg.

Enligt SR Gävleborg är branden vid 07.30-tiden på söndagsmorgonen under kontroll. Tidigare under morgonen varnade man för kraftig rökutveckling och uppmanade folk i området att hålla sig inomhus och stänga fönster och dörrar. 

Det är oklart hur branden startade men polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand.

Teknisk undersökning på asylboende

– Räddningstjänster fortsätter släckningsarbetet och när de är klara kommer vi att spärra av platsen för att genomföra en teknisk undersökning, säger Daniel Winge, RLC-befäl vid polisen i region mitt.

Det finns ingen misstänkt i nuläget.

– Patrull på plats har hållit förhör med boende, jag vet inte vad som har framkommit där, säger Daniel Winge.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!