Foto: Niklas Luks
 Foto: Niklas Luks

Kraftig brand i lada utanför Norrköping

Publicerad

En kraftig brand bröt ut i en lada i Björnsnäs utanför Norrköping.

– Det är en halmpanna som vi tror är brandorsaken, säger Peter Holm, inre befäl på räddningstjänsten i Östra Götaland.

När räddningstjänsten kom till platsen var ladan helt övertänd.

– Vi är flera stationer på plats, säger Peter Holm.

– De har delat upp sig och bevakar olika delar av byggnaden.

I byggnaden finns en halmpanna som försörjer ett femtontal hus i närheten med värme och varmvatten. I närheten ligger även en byggnad med kycklinguppfödning.

Varken bostadshusen eller kycklinguppfödningen ska hotas av branden som räddningstjänsten säger har en ganska låg spridningsrisk.

– I nuläget är det så, men vinden ställer till en del problem för oss, säger Peter Holm, inre befäl på räddningstjänsten i Östra Götaland.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag