En bil började brinna på Essingeleden i Stockholm. Foto: Läsarbild
En bil började brinna på Essingeleden i Stockholm. Foto: Läsarbild

Kraftig bilbrand orsakar trafikstörning

Publicerad

En bil började brinna på Essingeleden i Stockholm på söndagen.

Den brann våldsamt.

– Det var totalstopp för det brann så pass kraftigt. Det exploderade något där, säger Kurt Jonsson på räddningstjänsten.

Polisen var först på plats och stoppade trafiken helt efter larmet som kom in vid 10.30-tiden. En personbil hade fattat eld på Essingeleden, nära påfarten till Aspudden i södra Stockholm, och brann kraftigt.

– Den brann för fullt där på påfarten, säger Kurt Jonsson, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral.

"Exploderade"

Trafiken stod stilla tills räddningstjänsten kunde komma plats. Väl där kunde de släcka branden.

– Det var totalstopp för det brann så pass kraftigt. Det exploderade något där. Men när vi kom på plats kunde en fil öppnas, säger Kurt Jonsson.

Lyckligtvis blev varken bilföraren eller någon annan person skadad. Räddningstjänsten visste inte hur många som färdats i bilen eller varför den börjat brinna.

Branden orsakade köer på E4/E20 tills bilen bärgats från platsen strax efter klockan 11.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag