Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kostsam otrohetsaffär för François Hollande

Frankrikes president François Hollande och partnern Valerie Trierweiler. Foto: Alain Jocard

Frankrikes president François Hollande, 59, skakas fortfarande av skandalrubriker efter den påstådda otrohetsaffären med skådespelerskan Julie Gayet, 41.

Nu kommer rapporter om att partnern Valerie Trierweiler, 48, blev så arg över nyheten att hon slog sönder Hollandes kontor. Skadegörelse som uppges kosta upp till 20 miljoner kronor.

"Affären har pågått länge"

Enligt Daily Mail ska affären mellan François Hollande och Julie Gayet ha pågått sedan förra året och det finns uppgifter om att presidenten och Trierweiler redan levt på skilda håll i flera månader.

Gayet är ganska känd i frankrike efter att ha medverkat i ett 20-tal filmer. Opinionsundersökningar i landet visar att många tycker att presidenten ska separera från Valerie Trierweiler, som inte är populär.

Triangeldramat kring den franske presidenten François Hollande har fått stor uppmärksamhet i internationell media. Efter nyheten fick hans partner Valerie Trierweiler, 48, föras till sjukhus.

Senare kom uppgifter om att Trierweiler var beredd att förlåta Hollande. Men nu rapporterar tidningen Closer att Frankrikes first lady blev så rasande av otrohetsaffären att hon slog sönder stora delar av presidentens kontor. Enligt tidningen ska kostnaderna för skadorna uppgå till 20 miljoner kronor.

Julie Gayet. Hollande är inte gift

Trierweiler ska ha slagit sönder flera nationalskatter, däribland över 200 år gamla föremål från Louis XVI:s styre. Det är dock uppgifter som har dementerats av presidentens stab.

Spekulationerna om triangeldramat inleddes när en tidning publicerade bilder på en man i mopedhjälp som sågs lämna en lägenhet. Mannen påstods vara Hollande som varit på ett hemligt kärleksmöte hos Julie Gayet.

Egen stab

Valerie Trierweiler är inte gift med den franske presidenten men uppträder trots det som landets första dam. Hon har en egen stab av medarbetare som kostar skattepengarna drygt 170 000 kronor i månaden, vilket retar många fransmän.