Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kortliga avslöjad

Tre rumäner misstänks ligga bakom en jättelik kortsvindel mot flera butiker i Stockholm.
Ligan greps med cirka 50 falska kreditkort utanför en Intersportbutik.
Den 25-årige rumänen och två av hans kamrater häktades i går för kortsvindel. Polisen misstänker att de fått hjälp av andra personer som ännu inte gripits. Vid 18-tiden i onsdags kom först två rumäner in på Intersportbutiken vid Sergelgatan i Stockholm. Utanför stod en tredje rumän. - Vi blev misstänksamma när vi såg hur de två männen som var inne i butiken smusslade med kreditkort, har butikspersonalen berättat för polisen.

Fungerade inte

Männen ska ha försökt betala för kläder med först ett kort som inte fungerade, sedan försökte de med ett kort till och misslyckades. När de tog fram ett tredje kreditkort slog personalen larm. Väktare på platsen omhändertog alla tre rumänerna, som samtliga är i 25-årsåldern. Kammaråklagare Jan Leopoldson vill inte lämna några detaljer om utredningen. - Det handlar om mycket stora belopp och polisen har spårat männens kortköp till flera butiker i Stockholm, säger han. Rumänerna misstänks ha köpt kläder men också många andra varor för falska kreditkort.

50 falska kort

När polisen visiterade männen hittade de runt 50 falska kreditkort. Polisens utredare misstänker att männen ingår i en större liga. De tre männen är häktades i går av Stockholms tingsrätt. Samtliga nekade till att ha begått något brott. De är misstänkta för grovt bedrägeri och brukande av falsk urkund.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.