Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Korta shortsen ledde polisen till tv-profilen

Foto: Polisen
Foto: Johan Eriksson

FORT LAUDERDALE. Nu framkommer nya detaljer om tv-profilen som misstänks ha antastat en 13-årig pojke i Florida. 

En anledning till att polisen snabbt kunde ta tv-profilen: Pojken och hans familj kände igen tv-profilen sedan tidigare besök i parken – och fotograferade registreringsskylten på hans bil.

De säger också att de kände igen honom på grund av de ”väldigt korta shorts” han hade på sig. 

Den svenska tv-profilen var kallad till rätten i Fort Lauderdale under måndagen, men det enda som hände i fallet var att advokat Alan Grinberg smet in före utsatt tid i domare Thomas Colemans sal och ville ha mer tid på sig att förberedda sig inför rättegång. Det får han – nästa datum i rätten blir den 20 maj

Tv-profilen själv, som hela tiden nekat till brott, var inte på plats. 

I polisens tidigare hemliga rapport från förhören med pojken och hans familj, som Expressen tagit del av, framkommer nu att 13-åringen och hans bröder kände igen tv-profilen i parken, eftersom de sett honom där vid flera tillfällen tidigare.

Något som var utmärkande var att pojkarna upplevde honom som ”riktigt gammal”, och sättet han klädde sig på – i ”väldigt korta shorts”. 

– De satt ända upp hit, förklarar en av pojkarna. 

Även i förhöret med pojkens mormor den 5 januari förekommer mannens klädsel. 

– Han hade bebisblå shorts som var väldigt, väldigt tajta. Det såg ut som underbyxor.

 

Parken där mannen greps.Foto: Johan Eriksson

Tv-profilen: ”Du behöver mer kött”

Anteckningarna från pojkarnas förhör är kraftigt maskerade. Eftersom brottet ses som så allvarligt ska offret inte gå att identifiera. 

Därför är det bitvis oklart vem av bröderna som säger vad, men de tyckte att mannen pratade med en tysk brytning – och tv-profilen ska ha sagt till en av dem: 

– Du är för mager, du behöver mer kött.  

De påstår också att mannen ska ha försökt krama en av pojkarna, men blivit ivägputtad. 

Det ska ha skett samma dag som incidenten som tv-profilen är åtalad för: Att ha rört vid 13-åringens kön, utanpå hans byxor, när pojken höll på att göra sit-ups. 

”Han gjorde fel och jag var sur”

Pojkarnas vittnesmål går tvärs emot vad tv-profilen själv sagt att han gjorde i parken den 3 januari. Han har berättat att han var i där för att träna, och under tiden passade på att hjälpa andra i parken. Tv-profilen hävdar också att 13-åringen störde på utegymmet, något som fick tv-profilen att tappa humöret när han försökte hjälpa till.

– Han gjorde fel och jag var sur och hävde ur mig något om att han var sämst på hela anläggningen, sämre än tjejerna, har han sagt.  

Den 5 januari återvände pojken och hans familj till parken. När de såg tv-profilen tog de bilder på honom och på registreringsskylten på hans bil, och gav dem till polisen. 

Med hjälp av dem kunde polisen följande dag åka till tv-profilens hotell och ta in honom. Dagen därefter blev han gripen.  

Tv-profilen får röra sig utomhus

Under måndagen blev det också känt att tv-profilen nu har rätt att röra sig utanför sitt hotell – domaren godkände de lättnader i restriktionerna som advokat ansökte om förra veckan, och nu kan tv-profilen för första gången på två och en halv månad månader röra sig utomhus. 

Advokat Grinberg motiverade ansökan med tv-profilens höga ålder och låga flyktrisk, samt att han hälsotillstånd anses vara ”under genomsnittet”.

Tv-mannen behöver fortfarande ha på sig fotboja, och får inte vistas nära lekplatser, parker eller andra ställen där barn samlas. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.