Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Körde på tre unga full dagar innan attacken

Läraren som attackerade en rektor körde berusad mindre än en vecka tidigare och körde in i tre unga personer.

För sex dagar sedan körde en berusad bilförare på tre unga på Tegsbron i Umeå.

En av dem fick inledningsvis allvarliga skador.

Polisen bekräftar att det är samme man som gripits igen - misstänkt för ett grovt våldsbrott, bara fem dagar senare.

– Hade vi kunnat sia, så hade vi låst in honom. Men det är inget man kan veta, säger Christina Nejdebro, länsvakthavande i Västerbotten.

Det var den 14 maj som de tre ungdomarna blev påkörda av en bilist. Två 14-åriga flickor och en 15-årig pojke drabbades av olyckan. De gick på gångbanan när den berusade föraren körde upp där, och körde på dem. En av de unga var allvarligt skadad.

Mannen greps på plats och misstänktes för grovt rattfylleri. Han fördes till sjukhus efter händelsen, själv lindrigt skadad, och var formellt gripen så länge han vårdades.

– Han blev inlagd på sjukhuset. Sedan släpptes han därifrån. Jag vet inte hur lång tid det tog, säger Christina Nejdebro, länsvakthavande.

"Inget man kan veta"

Fem dagar senare misshandlade samme man en kvinna svårt på sin balkong. Men Nejdebro förklarar att det inte hade varit lagenligt att hålla kvar honom.

– Har man kört rattfull och läggs in för bröstsmärtor, då blir man inte anhållen. Men det är klart, hade vi kunnat sia, så hade vi låst in honom. Men det är inget man kan veta, säger Christina Nejdebro.