Bilen började brinna när föraren smet från platsen. Foto: LäsarbildBilen började brinna när föraren smet från platsen. Foto: Läsarbild
Bilen började brinna när föraren smet från platsen. Foto: Läsarbild
Ögonvittnet Johannes Lebovic. Foto: PrivatÖgonvittnet Johannes Lebovic. Foto: Privat
Ögonvittnet Johannes Lebovic. Foto: Privat

Körde på person – bilen började brinna

Publicerad

Mannen körde i fel riktning i rondellen och körde på en person.

Efter kollisionen sprang föraren från platsen – samtidigt som bilen började brinna.

Nu har polisen gripit den misstänkte bilföraren.

– Jag såg hur de kom gående med honom och satte honom i polisbilen, säger ögonvittnet Johannes Lebovic.

Det var vid halvett på tisdagen som en personbil körde i fel riktning vid Kallerstadsrondellen utanför Linköping.

Flera personer larmade polisen om händelsen – samtidigt som en gående man kördes på av föraren.

Efter kollisionen körde den manlige föraren ut bilen på ett närliggande gärde och sprang därefter från platsen.

– Han försvann till fots över ett gärde, samtidigt började bilen brinna, säger Monica Bergström vid polisen i region öst.

Räddningstjänst kämpade med att släcka bilbranden samtidigt som ambulansvårdare tog hand om den påkörda personen – medan polisen jagade den flyende bilföraren.

Vid 13.30-tiden meddelade polisen att en man i 35-årsåldern gripits.

– I nuläget är han misstänkt för grov misshandel, drograttfylleri och olovlig körning, säger Monica Bergström vid polisen i region öst.

Ögonvittnet: Polisen kom springande

Johannes Lebovic, 47, arbetar på ett företag i området. Han berättar hur polisen kom springande över deras tomt i jakten på den misstänkte bilföraren.

– De frågade om vi sett en man som kommit springande. När jag gick ut på gården såg jag den brinnande bilen, den är helt utbrunnen nu, säger Johannes Lebovic.

Några minuter senare kunde han se hur  den misstänkte bilföraren greps i anslutning till den företagsfastighet som ligger granne med det företag han själv arbetar på.

– Jag såg hur de kom gående med honom och satte honom i polisbilen, säger Johannes Lebovic.

Den person som blev påkörd i rondellen är inte allvarligt skadad.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag