Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Körde hem strandade hundar - till Frankrike

Efter den otäcka olyckan har hundarna fått komma hem till Frankrike igen.
Foto: Frida Doggsen
En jeep med ett specialbyggt hundsläp åkte in i mitträcket på E4 utanför Norrköping den 29 april.
Foto: BJÖRN PERSSON/WIGHSN
Frida Doggsen, 25, och övriga familjen bestämde sig för att köra ner hundarna.
Foto: Privat
Bilen och släpet de körde hem hundarna med.
Foto: Frida Doggsen

De 25 franska hundarna var strandade i Sverige efter att deras släp trasades sönder på E4.

Då grep familjen Doggsen in – och skjutsade jyckarna de 250 milen hem.

– De är tillbaka i Frankrike nu, säger Frida Doggsen, 25.

Den otäcka olyckan inträffade på E4 utanför Norrköping i onsdags kväll.

En jeep kolliderade med mitträcket efter att dess släp, med 25 stycken siberian huskys, hade börjat vingla på vägen.

Släpet blev totalkvaddat – samtliga av de tuffa slädhundarna klarade sig utan en skråma.

Bärgningsfirman ringde hundpensionatet Doggsen Center, i Simonstorp några mil från Norrköping, och frågade om de hade lust att hämta de 25 hundarna som stod bundna i en skog.

– Vi lastade in dem i vår specialbyggda hundtransport och i vår bil. Sedan fick hundarna vara uppstallade på vår gård, säger Frida Doggsen, som tillsammans med sin mamma och hennes man driver familjeföretaget.

Men hur det franska paret, som hade varit på träningsläger med hundarna i Norrland, skulle kunna få hem djuren var knäckfrågan.

Efter kontakt med parets franska försäkringsbolag fick familjen Doggsen frågan: Skulle de kunna tänka sig att köra hundarna hem till Sydfrankrike i den specialbyggda transporten?

Så blev det.

– Klockan elva på fredagsförmiddagen hade vi lastat in hundarna och Janne Doggsen, min mammas man, påbörjade den 250 mil långa resan till södra Frankrike.

Efter några rastpauser för de fyrfota passagerarna kunde ekipaget rulla in i Frankrike under lördagen och började sent under kvällen närma sig destinationen nära gränsen mot Spanien.

Varför bestämde ni er för att acceptera det här mödosamma uppdraget? 

– Vi tyckte riktigt synd om paret. De hade ingen aning om hur de skulle kunna ta sig tillbaka till gården där de hade ett 20-tal hundar ytterligare att ta hand om.

Doggsen är ju ett lite speciellt efternamn... 

– När vi startade företaget bestämde vi oss för att byta efternamn till Doggsen, hundar är vårt liv och det är ett namn som fastnar. Innan hette vi Johansson, Karlsson och Nilsson, säger Frida Doggsen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.