Köpte hamburgare – gav 64 000 i dricks

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: BCLC

Lottovinnaren Bob Erb köpte en hamburgare - och skrev en check på 64 000 kronor.

Sedan bad han restaurangägaren Cliff Luther, som har en cancersjuk dotter, att behålla växeln.

– Han sa bara: om du behöver komma härifrån snabbt kommer det här att hjälpa dig, säger Luther till Ottawa Citizen.

Bob Erb vann nyligen motsvarande 160 miljoner kronor på lotto. Förra veckan stannade han och hans flickvän till vid Cliff Luthers hamburgerrestaurang utanför Regina i Saskatchewan-provinsen i Kanada.

Erb, som är djupt engagerad i frågan om att legalisera marijuana, började pratade med restaurangägaren Luther som hade noterat att Erb bar en pin med budskapet på sin jacka.

– Han berättade för mig att han anser att legalisera marijuana är rätt väg, vilket var ganska intressant, säger Luther till Ottawa Citizen. 

Fick bra kontakt

På den korta tid som Erb besökte restaurangen fick de båda männen så bra kontakt att Luther öppnade sig och berättande att hans 25-åriga dotter precis har fått diagnosen cancer, och att hans 26-årige son dog för drygt fyra år sedan.

– Han var väldigt berörd av det som vilken förälder som helst hade varit, säger Erb till Ottawa Citizen.

Erb säger också att han uppskattade Luthers öppna sinne och några dagar senare åkte han tillbaka till restaurangen och beställde en hamburgermeny.

"Omtänksamma människor"

– Han frågade efter en penna och sa: här, du kan ta notan från den här. Det var en check på 64 000 kronor.  Han sa bara: om du behöver komma härifrån snabbt kommer det här att hjälpa dig, berättar Luther för Ottawa Citizen.

Han fortsätter:

– Det lyfte verkligen mitt humör. Det finns verkligen omtänksamma människor där ute.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.