Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Koppleridömde försvarschefen sparkas

Toppchef inom försvaret får nu sparken efter att ha dömts för koppleri.Foto: TT NYHETSBYRÅN

Den 52-årige chefen inom Försvarsmakten dömdes i Nacka tingsrätt i juli till tio månaders fängelse för koppleri.

En dom som överklagats till hovrätten.

Men nu har han fått sparken.

Den tidigare toppchef inom försvaret som dömts för koppleri har uppträtt omdömeslöst och ”grovt brustit i sitt säkerhetsmedvetande”. Det slår Försvarsmaktens personalansvarsnämnd fast i ett beslut som innebär att mannen avskedas. 

Ex-chefen själv har anfört att gärningarna var helt frikopplade från tjänsten, och att han under alla omständigheter överklagat domen.

Ska ha fått kvinna att prostituera sig

Enligt domen i tingsrätten ska mannen ha fått en kvinna i hans närhet att prostituera sig. 

Tingsrätten ansåg i juli att mannen hade skött kontakten med kunderna, hjälpt till med text och foton till annonserna och kontrollerat prissättningen på kvinnans tjänster.

Enligt åklagaren tjänade paret åtminstone 250 000 kronor på verksamheten. Tingsrätten skrev i domen att omsättningen ”förmodligen varit ännu högre”.

Åklagaren yrkade i tingsrätten på att gärningarna skulle bedömas som grova, men tingsrätten dömde honom för koppleri av normalgraden.