En bil började brinna i garaget i Nacka Forum, Stockholm på tisdagskvällen. Garaget blev rökfyllt och röken spreds sig in i köpcentret. Foto: LäsarbildEn bil började brinna i garaget i Nacka Forum, Stockholm på tisdagskvällen. Garaget blev rökfyllt och röken spreds sig in i köpcentret. Foto: Läsarbild
En bil började brinna i garaget i Nacka Forum, Stockholm på tisdagskvällen. Garaget blev rökfyllt och röken spreds sig in i köpcentret. Foto: Läsarbild
Alla butiker och hela garaget ska ha spärrats av från 19.15. Foto: LäsarbildAlla butiker och hela garaget ska ha spärrats av från 19.15. Foto: Läsarbild
Alla butiker och hela garaget ska ha spärrats av från 19.15. Foto: Läsarbild

Köpcentrum utrymt efter brand i garage

Publicerad

Ett av Sveriges största köpcentrum, Nacka Forum i Stockholm, utrymdes på tisdagskvällen efter en brand i garaget.

Rök spred sig till butiker och folk sprang från köpcentret – en kvinna skadades av glassplitter från sin bil.

– Jag skulle äta mat med tjejen och sen hörde vi en explosion, som om det var en bomb. Så vi sprang därifrån, säger vittnet Mahir Odae.

En taxibil började brinna i garaget i Nacka Forum, Stockholm på tisdagskvällen.

Garaget blev rökfyllt och röken spreds sig in i köpcentret. En person är lindrigt skadad, enligt polisen.

– Det är en kvinna som i samband med att hon rusade fram till sin egen bil fick glassplitter på sig från sin egen bil, säger Albin Näverberg, presstalesperson på polisen.

Den skadade kvinnan togs till sjukhus med ambulans. Ytterligare ett antal personer andades in rök från den brinnande bilen, en del av dem fick hjälp av ambulanspersonal på platsen, uppger polisen.

Köpcentret ska enligt personal på platsen ha utrymts.

– Vi har viss rökspridning in i butikslokalerna, säger Per Delhage, operativ chef vid Södertörns brandförsvar.

Fortfarande avspärrat

Strax efter 19.30 var Nacka Forum fortfarande utrymt.

– Det är fortfarande avspärrat och vi får inte komma in, säger Stina, som arbetar i receptionen på Nacka Forum, vid halv åtta.

En av de som är stående utanför är Mahir Odae, 26. Han fångade branden på film och kan berätta mer om händelsen.

– Jag skulle äta mat med tjejen och sen hörde vi en explosion, som om det var en bomb. Så vi sprang därifrån.

Bilen ska nu vara släckt, enligt räddningstjänsten. Vid 20-tiden kunde vissa av de drabbade återvända till garaget och sina bilar, meddelar polisen. Andra drabbade behöver vänta till i morgon, onsdag, innan de kan hämta hem sina bilar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag