Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kontroversiella scener i "Call Girl" klipps bort

Foto: Jukka Male

Familjen Palme har nått en överenskommelse med ansvariga bakom filmen "Call Girl".

De kontroversiella scenerna klipps nu bort, enligt DN.se.

Filmen "Call Girl" som kom 2012 har väckt stor uppmärksamhet då en av rollfigurerna som har sex med en minderårig prostituerad påminner om Olof Palme.

Palmes familj valde efter övervägande att anmäla filmen för förtal av avliden. Deras advokater Lars Viklund och Tomas Nilsson sa att det var uppenbart att det var Olof Palme som porträtterades som statsminister i filmen.

Men justitiekanslern beslutade att inte väcka allmänt åtal om förtal, och familjen Palme meddelade efter beslutet att de inte tänkte driva vidare frågan själva i domstol.

"Helt avidentifierad"

Istället har familjen Palme fört diskussioner med regissören, producenten, ansvarige utgivaren och produktionsbolaget Garage Film.

– Det har i dag resulterat i en överenskommelse som är publik och som innebär att en stor del av den så kallade hotellscenen har klippts bort. Den är helt avidentifierad. I anslutning till detta har vi träffat en överenskommelse som innebär att filmgruppen, som vi kallat dem i överenskommelsen, förklarar att det inte finns någon grund för att påstå eller antyda att statsminister Olof Palme haft någon sexuell förbindelse i anknytning till den så kallade bordellmamma-affären, säger familjen Palmes juridiska ombud Lars Viklund till DN.se.

Kopplingen saknas

Den nyklippta versionen av filmen "Call Girl" är den som kommer att visas på bio, dvd och i tv.

– I gengäld har familjen Palme förbundit sig, om detta fullföljs, att inte framställa anspråk av något slag mot de ansvariga för filmen. Givetvis har vi sett klippningarna. I den nya versionen saknas helt kopplingen till filmens statsminister, säger han till DN.se.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!