Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Konfliktnivån i svensk politik trappas upp”

Expressens politikredaktion – Torbjörn Nilsson, Viktor Barth-Kron, Karolina Skoglund, Maggie Strömberg och Tomas Nordenskiöld – gör podden Verkställande utskottet.Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Maggie Strömberg, Viktor Barth-Kron och Torbjörn Nilsson möts i veckans avsnitt av Expressens podd Verkställande utskottet.

Och de pratar bland annat om de nya coronakonflikterna i svensk politik.

– Den här podden är ju lika gammal som som coronakrisen, konstaterar Som Torbjörn Nilsson när han den här veckan gästar Viktor Barth-Kron och Maggie Strömberg i senaste avsnittet av Verkställande utskottet, Expressens podd om svensk inrikespolitik.

Konflikt om tester

Och coronakrisens dämpande påverkan på tonläget i svensk politik har påverkat vad Verkställande utskottet kunnat ta upp varje vecka. Situationen är däremot annorlunda nu.

– Visst märks det att konfliktnivån trappas upp, säger Maggie Strömberg.

Men vilka är konflikterna i svensk politik? En stor del handlar om hur och huruvida befolkningen ska testas för corona, vilket diskuteras ingående i avsnittet. Du hittar avsnittet där poddar vanligtvis publiceras.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.