Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kommunens tokiga lösning: En jätteramp

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Clare Lally kämpadei tvåår för att kommunen skulle bygga en ramp till deras hus, så att rörelsehindrade dottern Katie skulle komma in och ut enkelt med rullstolen.
Foto: / Swns / Tt
Kommunens lösning: En tio våningar hög monsterramp.
Foto: / Swns / Tt
"Vi kämpade inte för att få en gigantisk stålramp. Vi ville bara förbättra Katies livskvalitet", säger Clare.
Foto: / Swns / Tt

Den ser ut som något som skulle kunna stå vid säkerhetskontrollen på en flygplats.

Men det är helt vansinnig lösning som gjorts för att Katie, 7, ska komma in i sitt hem med rullstolen.

Rampen – som är tio våningar – är lika stor som familjens trädgård, skriver engelska Metro.

I två år kämpade Clare Lally, 33, för att kommunen skulle bygga en ramp till deras hus, så att hennes rörelsehindrade dotter Katie skulle kunna komma ut och in enkelt med sin rullstol.

När beskedet kom att en ramp skulle byggas jublade Clare. Fram till hon såg vad investeringen på närmare 450 000 kronor skulle ge.

Då konstruktionen var klar hade hela trädgården på framsidan av huset täckts av en gigantisk ramp i tio våningsplan, med räcken längs hela vägen. Rampen är hela 60 meter lång.

– Vi kämpade inte för att få en gigantisk stålramp. Vi ville bara förbättra Katies livskvalitet.

– Det de har byggt är något jag aldrig skulle kunna tänka mig att en kommun skulle göra. Vi måste dra upp våra persienner varje dag och titta på en sak som gör ont i ögonen att titta på. Det måste finnas en bättre lösning, säger Clare Lally till Metro.

För att göra saker ännu värre har rampen dessutom blivit en favorit hos skateboardåkande barn och ungdomar i Clydebank i Skottland, där familjen bor.

Clare Lally medger att rampen gjort det lättare för familjen att komma ut och in ur huset med Katies rullstol, men är samtidigt arg över att kommunen vägrat sätta upp en grind som skulle hindra skateboardåkarna.

– De gör våra liv till ett helvete. Men kommunen hänvisar till säkerhetsbestämmelser, säger Clare till Metro.

Kommunens kommentar är att de följt familjens önskemål och installerat den ramp som behövdes.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.