Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kommunen vill ha knarkhundar på skolorna

Jimmy Jansson, S, är kommunstyrelsens ordförande i Eskilstuna.Foto: MELI PETERSSON ELLAFI
Narkotikasökhund.Foto: TT NYHETSBYRÅN
Arkivbild skola.Foto: TT NYHETSBYRÅN

Eskilstuna kommun vill att narkotikahundar ska få börja söka igenom kommunens skolor regelbundet.

På så sätt ska man stoppa försäljning och användning av droger på skolorna.

Det skriver Eskilstuna-Kuriren.

– Behöver vi skjuta till pengar är det prioriterat för att få bort skiten, säger kommunstyrelsens ordförande Jimmy Jansson, S, till Eskilstuna-Kuriren.

Eskilstuna kommun vill stärka sitt brottsförebyggande arbete. Därför har man inrättat ett nytt brottsförebyggande råd som består av kommunstyrelsens ordförande, kommunalråden samt ett antal nämndordföranden, har Eskilstuna-Kuriren tidigare rapporterat.

Kameraövervakning ska införas i stadsdelar där det i dag säljs knark på öppen gata. Samarbetet med Skatteverket, Polisen, Kronofogden och kommunens socialtjänst ska byggas ut.

Knarkhundar på skolorna

Nu skriver Eskilstuna-Kuriren om nästa förslag från kommunen: knarkhundar ska användas på skolorna mer regelbundet än vad som hittills har varit fallet.

– Skolor ska inte vara handelsplatser eller förvaringsplatser för knark. Genomsökningen måste vara så frekvent att ingen ska våga riskera att ha knark i närheten av våra skolor, säger kommunstyrelsens ordförande, socialdemokraten Jimmy Jansson, till tidningen.

”Prioriterat för att få bort skiten”

Enligt Jansson kan genomsökning med hundar komma att ske på både gymnasieskolor och högstadieskolor. Om satsningen kommer att kosta pengar för kommunen är oklart.

– Behöver vi skjuta till pengar är det prioriterat för att få bort skiten, säger Jimmy Jansson till Eskilstuna-Kuriren.

Eskilstuna-Kuriren berättade i december att en stor del av avstängningarna av gymnasieelever i kommunen är drogrelaterade.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.