Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kommunen inför närvaroplikt för elever i skolmatsalen

Högstadieeleverna i Sollefteå kommun måste snart infinna sig i skolmatsalen under lunchen.Foto: CHRISTER WAHLGREN
Lunchen schemaläggs med ungefär 20 minuter. Elever som inte dyker upp blir uppskrivna som frånvarande.Foto: TT NYHETSBYRÅN

Högstadieeleverna i Sollefteå kommun måste snart infinna sig i skolmatsalen under lunchen – annars hör skolan av sig till föräldrarna och berättar att de inte varit där, skriver Allehanda. 

– Studieron ökar när eleverna får i sig rätt kost i stället för att som det kan vara i dag ersätta lunchen med en energidryck eller annat sockerspäckat alternativ, säger Sollefteås vice kommunalråd John Åberg (S) till Allehanda.

Lunchen schemaläggs med ungefär 20 minuter. Elever som inte dyker upp blir uppskrivna som frånvarande. De nya reglerna ska sannolikt börja gälla från och med höstterminen.

”Måste fokusera på det som är viktigt”

Oppositionen och Vänsterpartiet var emot förslaget.

– Vi måste fokusera på det som är viktigt. Att eleverna ska äta skolmaten, god och näringsriktig mat i trivsamma lokaler utan stress. Det uppnår man inte genom den toppstyrda detaljstyrningen som Socialdemokraterna föreslår, säger Johan Andersson (C), oppositionsråd i Sollefteå.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.