Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kommunen backar – flyttar tillbaka tältläger

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Sundsvalls kommun flyttar tillbaka tältlägret i närheten av den nya Sundsvallsbron. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
Foto: Per Wissing

Sundsvalls kommun flyttade ett läger med EU-migranter inför invigningen av den nya Sundsvallsbron – där kungen ska delta. 

Men nu backar kommunen, flyttar tillbaka lägret och ber om ursäkt.

Hovet välkomnar beskedet. 

– Utifrån det som hänt så har Trafikverket och kommunen agerat på rätt sätt, säger Margareta Thorgren, informationschef. 

Sundsvalls kommun beslutade att flytta ett tält- och husvagnsläger som låg nära platsen för invigningen av Sundsvallsbron. Nu backar kommunen: 

"Beslutet fattades i all välmening, dels för att personerna inte skulle hamna i en situation där det var svårt att komma ut från platsen och dels för att man trodde att det underlättade kabeldragning till scenen" säger kommundirektör Stefan Söderlund i ett pressmeddelande

Kung Carl Gustaf kommer att vara på plats i Sundsvall för att inviga bron. Hovet ifrågasatte under gårdagen beslutet att flytta lägret inför invigningen. 

– Hovet ställer sig mycket frågande till att flytta på lägret och människor med anledning av invigningen av Sundsvallsbron, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Kontaktade arrangören

Hovet kontaktade Trafikverket som är arrangör av invigningen i går kväll. 

– När vi fick den här informationen via medier i går kväll, blev vi väldigt förvånande över det som skett och på vilket sätt det har hanterats. Det klart att vi agerar och sätter ett stort frågetecken kring hur man hanterat invigningen. Det är olyckligt när det blir fel fokus, säger Thorgren. 

På torsdagsmorgonen släppte Sundsvalls kommun pressmeddelandet där man beklagar det inträffade.

Under morgonen kommer representanter för kommunen att finnas på plats vid lägret för att be om ursäkt och hjälpa till att flytta lägret tillbaka till sin ursprungliga plats.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.