Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kommer gängvåldet att avgöra nästa val?

Expressens politiska kommentator summerar dagens Fem dagar om framtiden.
Expressens politikredaktion – Torbjörn Nilsson, Viktor Barth-Kron, Karolina Skoglund, Maggie Strömberg och Tomas Nordenskiöld – gör podden Verkställande utskottet.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Maggie Strömberg, Viktor Barth-Kron och Torbjörn Nilsson möts i veckans avsnitt av Expressens politikpodd Verkställande utskottet.

Och de ger sig i kast med frågan hur inrikespolitiken påverkas av det uppmärksammade gängvåldet.

https://embed.radioplay.io?id=71833&country_iso=se

Torbjörn Nilsson tar plats i den tredje stolen i poddstudion hos Viktor Barth-Kron och Maggie Strömberg i veckans avsnitt av Verkställande utskottet, Expressens podd om svensk inrikespolitik. 

Och på dagordningen står bland annat de politiska dimensionerna av det uppmärksammade gängvåldet. En fråga som också aktualiserats politiskt sett efter gårdagens debatt i TV4 mellan justitieminister Morgan Johansson och Moderaternas rättspolitiska talesperson Johan Forssell.

- Båda sidor pratar om det här på ett annat sätt, i ett annat tonläge, än för ett år sedan. Det talar för att det inte kommer att gå att undvika i nästa valrörelse, säger Torbjörn Nilsson.

Men kommer frågan att avgöra nästa val? Eller kommer frågan på något sätt att neutraliseras innan dess? Hör hela diskussionen i avsnittet - som heter ”Brott och straff” - som finns överallt där poddar vanligtvis publiceras. Exempelvis hos Radioplay eller hos Spotify.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.