Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kommer allt att sluta med en samlingsregering?”

I veckans avsnitt av podden Verkställande utskottet sammanträder Viktor Barth-Kron, Torbjörn Nilsson och Maggie Strömberg.Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Blir det epidemiologerna som avgör ifall Sverige får en samlingsregering? 

Det och en hel del annat tas upp i veckans avsnitt av Expressens politikpodd Verkställande utskottet.

I veckans avsnitt av Verkställande utskottet, Expressens podd om svensk inrikespolitik, får Maggie Strömberg och Viktor Barth-Kron besök av Torbjörn Nilsson. Och avsnittet präglas förstås av det rådande politiska läget som uppstått i coronavirusets kölvatten.

Maggie sätter exempelvis lite extra ljus på det tal som statsminister Stefan Löfven höll till nationen i fredags, och har kikat på hur historiskt vanligt det egentligen är att svenska politiker håller tal till nationen - och vad som då har sagts. 

Dessutom synas Stefan Löfvens politiska vågspel i coronakrisen och det diskuteras huruvida det är epidemiologerna som kommer att avgöra ifall Sverige får en samlingsregering.

Du hittar avsnittet, som heter ”Podd till nationen”, här, i spelaren längst upp i artikeln eller där poddar vanligtvis publiceras.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.