Komikern tror på polisspåret

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
robert Gustafsson befann sig på samma föreställning och blev därför vittne i utredningen. Han såg "walkie-talkie män i alla hörn". "Jag fick en overklighetskänsla", säger han.
Foto: Christian Örnberg

Robert Gustafsson förhördes i Palmeutredningen. 

Skådespelaren berättar i en intervju med Ulf Elfving hur han såg en mystisk bil och walkie-talkiemän: 

- Det där med polisspåret ligger väldigt nära i min bok, säger Robert Gustafsson.

Den 28 februari 1986 gick Robert Gustafsson på bio med sin teaterklass och såg ”Bröderna Mozart” på Grand – och blev därför vittne i Palmeutredningen.

 – Jag minns att på vägen ut så petade jag honom på armen och tittade bort sedan. Och så skröt jag för de andra att jag petat på Palme, säger Robert Gustafsson i ”Ulf Elfving möter...”

 På natten fick han höra att statsministern hade mördats kort efter biobesöket.

Såg ”walkie-talkie” män

 – Jag fick en overklighetskänsla. Sedan började jag minnas saker jag sett och noterat, som den där mannen i cowboyhatt och den här konstiga Audin med tonade rutor, säger Robert Gustafsson i radiointervjun.

 Skådespelaren såg också walkie-talkiemän ”som stod 

 i alla hörn” – och blev konfunderad när han fick veta att Palme inte haft livvakter med sig.

 Robert Gustafsson kontaktade Palmeutredningen. Det dröjde en och en halv vecka innan polisen återkom, och då upplevde skådespelaren att han blev mycket märkligt bemött.

”Det var inte normalt”

 – Den tonen som jag upplevde i telefonen, det var inte normalt, säger Robert Gustafsson i intervjun.

 Upplevelserna från mordkvällen och förhöret får honom att tro att lösningen på mordet kan ligga i det som kallats polisspåret.

 Polisspåret är ett samlingsnamn för flera skilda teorier om Palmemordet som alla har gemensamt att poliser på ett eller annat sätt misstänks vara inblandade.

 En av teorierna rör de walkie-talkiemän som har iakttagits i samband med mordet och som inte bara Robert Gustafsson lagt märke till.

 FOTNOT: SMT Radios ”Ulf Elfving  möter Robert Gustafsson” sänds klockan 12.03 i P4.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.