Kom och jobba med oss – sök ditt sommarjobb nu

Publicerad

Nu söker vi sommarvikarier till Sveriges roligaste jobb på Expressen i Stockholm, på GT i Göteborg och Kvällsposten i Malmö.

SKICKA ANSÖKAN: Vi vill ha ansökan med personligt brev, cv, referenser och arbetsprover senast måndagen 28 februari.

Rekryteringen av jobben i Stockholm hanteras av Marieberg Media.

Sök via www.mariebergmedia.se 

Sök jobben i Göteborg och Malmö via mejl jobb@gt.se och jobb@kvp.se

 

• SÖK REDAN NU! Onsdagen den 28 februari är visserligen sista ansökningsdag, men skicka gärna din ansökan tidigare. Vi läser ansökningar och kallar till intervjuer löpande. Även du som sökt jobb hos oss förut och inte fått napp – ge inte upp! Våra behov skiftar från år till år och du har säkert skaffat dig ny nyttig erfarenhet.

 

• TV: Som videoreporter bör du vara snabb och stresstålig och kunna hantera kamera och redigering. Vi arbetar ofta i enmansteam och sänder mycket live från fältet. Som webb-tv-redaktör bör du kunna redigera inslag och ha erfarenhet av webbpublicering.

Kunskaper i Adobe Premiere är meriterande.

Vi söker även sändningsproducenter och liveredaktörer; erfarenhet av livesändningar är meriterande.

 

• REPORTRAR: Till nyhetsredaktionerna, sporten, nöje, magasin och sociala medier-redaktionen. Du skriver rakt, smart, personligt och är noggrann, allmänbildad, envis och snabb. Du måste ha grundlig erfarenhet av arbete på annan redaktion och goda vitsord. 

 

• WEBBREDAKTÖRER: Vi söker nyhets-, sport-, nöjes- och featureredaktörer. Du bör ha erfarenhet av tidigare arbete på större nyhetsredaktion. Kunskaper i Photoshop är meriterande. 

 

• REDIGERARE: Vi behöver både nyhets- och sportredigerare med erfarenhet från kvälls- och nattarbete med snabb nyhetspuls. Vi jobbar i InDesign. Vikariat endast i Stockholm.

Våra magasin, både veckomagasinen och one-shots, går för högtryck på sommaren. Där behöver vi dig som har god formkänsla och gärna erfarenhet från tidskriftsbranschen. Vi jobbar i InDesign. Flera vikariat på sporten och nyheterna börjar redan under våren, vänta inte till sista ansökningsdagen utan sök direkt!

Vad gillar du mest med att arbeta på Expressen?

Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL EXPRESSEN

Ellen Pan, 23, tv-reporter som började på Expressen 2015. Har studerat vid JMK och tidigare haft vikariat på Enköpings-Posten. 

– Jag har utvecklats och lärt mig väldigt mycket sedan jag började på Expressen. Det bästa med att jobba här är gemenskapen bland mina kolleger och möjligheten att genomföra egna idéer. Expressen är en perfekt arbetsplats för den som gillar högt tempo och utmaningar.

Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

Malin Roos, 43, reporter, började på Expressen som vikarie 2000. Tidigare på Sveriges Radio.

– Expressen är rock ´n roll. Vägen från idé till publicerad journalistik är kort och har du som reporter idéer och drömreportage finns stora möjligheter att få genomföra dem. Har under mina snart två decennium som reporter och krönikör på Expressens stora redaktioner, sport, nöje, tv och nu politik, aldrig hört "nej, det går inte".

Foto: OLLE SPORRONG

David Baas, 37, reporter, började på Expressen 2007. Tidigare på Metro.

– Reporterjobbet på Expressen tar mig - och över fem miljoner läsare - rakt in i världar som är stängda för utomstående. Allt från Sverigedemokraternas inre slitningar till gängmedlemmarnas speciella värld och nazisternas nya taktik. Under ett valår är det dessutom hedrande och medför ett stort ansvar att ge läsarnas landets bästa politikbevakning.

Foto: / FOTO: HENRIK JANSSON

Jonathan Berntsson, 25, reporter på GT i Göteborg sedan 2015. Studerat vid Mittuniversitetet och tidigare arbetat på lokaltidning.

 – Farten. Fläkten. Och att man får rapportera om allt möjligt och omöjligt. Sedan är det ju alltid gött att tjöta med folk och är det något man gör här så är det sannerligen det.

Foto: OLLE SPORRONG

Magda Omerspahic, 31, redaktör, började på Expressen 2015. Har studerat vid Linnéuniversitetet och tidigare arbetat på Nyheter24

– Det jag älskar med Expressen är att man får testa på allt möjligt, har du en bra idé så är det ingen som säger nej. Sedan älskar jag att jobba på ett ställe där ingen dag är sig lik. Du kommer att jobba hårt, men också ha så kul!

Stefan Olsson, redigeringsledare, började på Expressen 2015. Tidigare på Länstidningen Östersund. 

– När det inträffar stora nyhetshändelser och hela redaktionen steppar upp och det är gasen i botten. Den pulsen och den lagandan när alla kämpar för att göra en så bra tidning vi bara kan innan deadline. Det är så otroligt utvecklande och inspirerande att jobba på en arbetsplats med ett sådant högt tempo och ett sådant driv bland Sveriges vassaste journalister.

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Elisabeth Lindbäck, 34, reporter, började på KvP i Malmö 2013. Tidigare på Skånska Dagbladet.

– Möjligheterna! Att få bevaka stora mästerskap som OS och VM på plats, göra viktiga grävjobb och därigenom bidra till förändring för den enskilda människan samt större intervjuer där man får komma kända människor inpå livet. Dessutom är pulsen som uppstår vid nyhetshändelser svårslagen.

Linnéa Pettersson, 30, nyhetschef Expressen TV, började på Expressen som sommarvikarie 2013. Tidigare frilans.

– Tempot och pulsen vid stora nyhetshändelser och att jobba på en tv-redaktion som hela tiden utvecklas. Att dessutom få utbildas av några av CNN:s bästa redaktörer är otroligt inspirerande.

• VI SVARAR PÅ DINA FRÅGOR:

Tobias Hellström, verksamhetschef, Marieberg Media

tobias.hellstrom@mariebergmedia.se

 

Mari-Louise Pettersson, personalchef Marieberg Media

mari-louise.pettersson@mariebergmedia.se

 

Anders Wahlund, personalredaktör

anders.wahlund@expressen.se

 

Leif Kasvi, tf editionschef Expressen.se

leif.kasvi@expressen.se

 

Mattias Lundell, editionschef Expressen.se

mattias.lundell@expressen.se

 

Emma Malmlöf, tf chef Sociala medier

emma.malmlof@expressen.se 

 

Bella Levy, chef Expressen TV 

bella.levy@expressen.se

 

Andreas Andersson, redaktionschef på GT 

andreas.andersson@gt.se

 

Christer el-Mochantaf, redaktionschef på Kvällsposten

christer.el-mochantaf@kvp.se

 

Facklig kontakt: Jan Spångberg, klubbordförande Expressens journalistklubb

jan.spangberg@expressen.se

 

Facklig kontakt: Marieberg Medias journalistklubb

mm.facket@gmail.com

https://www.instagram.com/p/Bd22UVZHWnu/?hl=sv&taken-by=expressen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag