Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kom och jobba med oss – sök sommarjobb för 2019 nu!

Nu söker vi sommarvikarier till Sveriges roligaste jobb på Expressen i Stockholm, på GT i Göteborg och Kvällsposten i Malmö. 

Expressen söker reportrar, redigerare, webbredaktörer, liveredaktörer och sändningsproducenter till avdelningarna nyheter, sport, nöje, magasin, Premium, sociala medier och Expressen TV med placering på redaktionen i Stockholm.

Till redaktionerna i Göteborg och Malmö söker vi reportrar till nyheter och sport.

Så söker du

Rekryteringen av jobben i Stockholm hanteras av Marieberg Media. Sök här. Du kan självklart ange flera redaktioner du är intresserad av att jobba på.

 

Sök jobben i Göteborg och Malmö via mejl till jobb@gt.se och jobb@kvp.se

Kan du börja tidigare? Sök direkt – några vikariat börjar redan i vår. Sista dag för ansökan är den 28 februari. 

Vi läser ansökningar och kallar till intervjuer löpande. Även du som sökt jobb hos oss förut och inte fått napp – ge inte upp! Våra behov skiftar från år till år och du har säkert skaffat dig ny nyttig erfarenhet.

Vi värdesätter medarbetare som kan tillföra flera perspektiv och som har olika erfarenheter. Du får gärna tala och/eller förstå olika språk. 

Mer om rollerna  

TV: Som videoreporter bör du vara snabb och stresstålig och kunna hantera kamera och redigering. Vi arbetar ofta i enmansteam och sänder mycket live från fältet. Som webb-tv-redaktör bör du kunna redigera inslag och ha erfarenhet av webbpublicering. Kunskaper i Adobe Premiere är meriterande. Vi söker även sändningsproducenter och liveredaktörer; erfarenhet av livesändningar är meriterande.

REPORTRAR: Till nyhetsredaktionerna, sporten, nöje, magasin, premium- och sociala medier-redaktionen. Du skriver rakt, smart, personligt och är noggrann, allmänbildad, envis och snabb. Du måste ha grundlig erfarenhet av arbete på annan redaktion och goda vitsord. 

WEBBREDAKTÖRER: Vi söker nyhets-, sport-, nöjes- och featureredaktörer. Du bör ha erfarenhet av tidigare arbete på större nyhetsredaktion. Kunskaper i Photoshop är meriterande. 

REDIGERARE: Vi behöver både nyhets- och sportredigerare med erfarenhet från kvälls- och nattarbete med snabb nyhetspuls. Vi jobbar i InDesign. Vikariat endast i Stockholm.

Våra magasin, både veckomagasinen och one-shots, går för högtryck på sommaren. Där behöver vi dig som har god formkänsla och gärna erfarenhet från tidskriftsbranschen. Vi jobbar i InDesign. Flera vikariat på sporten och nyheterna börjar redan under våren, vänta inte till sista ansökningsdagen utan sök direkt!

Vad gör du i ditt jobb? 

Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Nina Svanberg, 34 år, krimreporter, började på Expressen 2017. Tidigare bland annat på på KIT, SVT Nyheter och Omni. Nominerad till Guldkrattan 2018.

– Jag jobbar som krimreporter vilket betyder att jag bevakar stora rättegångar, intervjuar brottsoffer, förövare och närstående samt granskar olika missförhållanden i samhället.

Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Atilla Yoldas, 25, reporter och krönikör, började på Expressen 2015. Nominerad till Årets nätängel 2018.

– Jag brinner för att uppmärksamma sociala orättvisor. I mitt arbete som reporter lyfter jag berättelser från människor som utsätts för diskriminering och i rollen som krönikör skriver jag helst om jämställdhets- och jämlikhetsfrågor.

Ludvig Holmberg, 30, sportreporter, började på Expressen 2008. Tidigare på TV4 och IMG Media.
Jag är reporter på sporten och det innebär att jag gör det mesta. Ena dagen står jag i Sydkorea och bevakar en skidtävling i 20 minusgrader, andra dagen står jag vid röda mattan på Idrottsgalan. Det är snabba ryck och väldigt roligt.

Linda Bergh, 29, biträdande nyhetschef på GT, började 2015. Tidigare på Sveriges Radio.

– Det är väldigt omväxlande arbetsuppgifter eftersom GT/Expressen är en plats där det alltid händer något. Förutom att skriva texter har jag också delvis ansvar för material som ska in i papperstidningen och ansvar för webbpubliceringar.

Foto: OLLE SPORRONG

David Baas, 38, grävreporter, började på Expressen 2007. Tidigare på Metro. Vinnare  av Stora Journalistpriset 2018.

– Jag avslöjar missförhållanden och granskar makthavare - inte sällan politiker som inte lever som de lär. En hel del fokus har riktats mot politiker, till och med flera riksdagsledamöter som i det fördolda sprider hat och rasism, men också mot den nazistiska rörelsen som blivit alltmer synlig de senaste åren.

Tv-chef Bella Levy till vänster, Matilda Nyberg till höger när Expressen TV vann Kristallen. Foto: OLLE SPORRONG

Matilda Nyberg, 31, grävreporter, började på Expressen 2015. Tidigare på SVT och Aftonbladet. Rapporterade som tv-reporter från terrordådet i Barcelona, en bevakning som gav Expressen TV Kristallen 2018.

I mitt jobb gräver jag fram, och avslöjar, det som annars inte hade blivit känt. Inget ämne är för stort eller för litet. Som reporter här jobbar man mot alla delar av tidningen - text till print och digitalt så klart men också TV. 

Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Josefin Grunér, 24, tf redigeringsledare, började på Expressen som praktikant 2015. Tidigare på Nya Åland och Mitt i.

– Jag arbetsleder, tillsammans med nattchefen, redigeringen av papperstidningen, och gör ettor och löp. 

Det handlar också mycket om att slussa in det bästa materialet och paketera det så att det blir en bra mix av läsning.

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Elisabeth Lindbäck, 35, sportreporter som började på Kvällsposten 2014. Tidigare på Dalarnas Tidningar och Skånska Dagbladet.

– Jag skriver om Sydsveriges lag och stjärnor i en blandning av matchbevakningar, nyheter, större intervjuer och granskningar. Jag har också fått chansen att åka på mästerskap som hockey-VM, vinter-OS och handbolls-VM.

Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

Nicole Amiri, 29, live-reporter på Expressen TV, började 2016. Tidigare frilans. 

– Som live-reporter på tv-redaktionen är jag ute på fältet och rapporterar varje dag. Jag är där det händer när det händer – oavsett var i Sverige, eller världen, det nu är. Förutom politik och nyhetshändelser bevakar jag även sport och är på plats under stora sportevenemang.

Vi svarar på dina frågor

Tobias Hellström, verksamhetschef, Marieberg Media

tobias.hellstrom@mariebergmedia.se

 

Mari-Louise Pettersson, personalchef Marieberg Media

mari-louise.pettersson@mariebergmedia.se

 

Anders Wahlund, personalredaktör

anders.wahlund@expressen.se

 

Mattias Lundell, editionschef Expressen.se

mattias.lundell@expressen.seJohanna Odlander, chef Premium

johanna.odlander@expressen.se

 

Emma Malmlöf, chef Sociala medier

emma.malmlof@expressen.se 

 

Bella Levy, chef Expressen TV 

bella.levy@expressen.se

 

Pär Andersson, chef SportExpressen 

par.andersson@expressen.se

 

Andreas Andersson, redaktionschef på GT 

andreas.andersson@gt.se

 

Christer el-Mochantaf, redaktionschef på Kvällsposten

christer.el-mochantaf@kvp.se

 

Facklig kontakt: Jan Spångberg, klubbordförande Expressens journalistklubb

jan.spangberg@expressen.se

 

Facklig kontakt: Marieberg Medias journalistklubb

mm.facket@gmail.com