Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kolmården tvingas stänga djurparken

Kön ringlade sig lång till Kolmården. "När kön hade blivit mindre så började vi åka igen men en kort stund efter det blev det totalstopp. Vi fikade lite och drack kaffe men sedan kände vi att det här går inte, säger Lisa Törnudd" Foto: Läsarbild
Svante Törnudd, Lisa Törnudd, Lova Törnudd, Joel Kjellgren, Ella Kjellgren och Maria Kjellgren, var på väg till Kolmården på tisdagen, men fick vända för att köerna var så långa. Foto: Privat

Kolmården stänger igen under tisdagen – det kommer inte in mer folk.

Foto: Linn Hedesström Blad
Delfinshow på Kolmården. Under tisdagen var det över 12 000 besökare i parken. Foto: Izabelle Nordfjell

Kolmården tvingades stänga igen under tisdagen – det kommer inte in mer folk.

Köerna har ringlat sig långa under dagen och över 12 000 personer befann sig på plats.

– Det small till i dag, säger Niklas Palmqvist, parkchef på Kolmården.

Det blev helt enkelt för mycket folk på Kolmården under eftermiddagen, som Norrköpings Tidningar var först att rapportera om. Enligt tidningen har det varit väldigt långa köer och strax innan klockan 14 var man tvungen att stänga ner djurparken.

– Vi har gjort det valet eftersom vi inte ser att vi kan få till ett tillräckligt gästbemötande, säger djurparkens vd Mats Olsson till tidningen.

Flera är frustrerade

Parkchefen Niklas Palmqvist berättar att han själv har fått springa ner till parkeringen för att säga till människor att vända om.

– Jag har stått vid vägen och sagt åt folk att det är fullt och att de får åka hem. De flesta har förstått läget medan några har blivit väldigt frustrerande. Vilket är förståligt, det hade jag också blivit om jag hade rest långt, säger han.

Enligt Palmqvist är antalet parkeringsplatser den största anledningen till att djurparken måste stänga.

– Vi hade inte tillräckligt många platser i dag, säger han.

"Mest jag som är besviken"

Lisa Törnudd är en av de som har fått vända hemåt efter att ha fått reda på att Kolmården hade stängt. Hon hade åkt tillsammans med sina två barn, Lova, 3,5 år, och Svante, 1,5 år samt med sin vän och hennes två barn, från Norrköping.

– Vi åkte vid ungefär klockan elva i dag och när vi såg kön så stannade vi av vid en camping vid sidan av vägen. När kön hade blivit mindre så började vi åka igen men en kort stund efter det blev det totalstopp. Vi fikade lite och drack kaffe men sedan kände vi att det här går inte, säger Lisa.

Familjerna är nu på väg hem.

– Det var mest jag som blev besviken över att vi inte besökte Kolmården, barnen har varit här rätt ofta. Men det är värre för de som har laddat en hel weekend och lovat barnen ett besök.

Långa köer

Enligt Norrköpings Tidningar har det stora besökstrycket gjort att trafiken och just parkeringssituationen har varit kaosartad under dagen, och att det därmed kan ta längre tid än vanligt att ta sig hem.

Djurparkens vd tycker att det är tråkigt att inte alla får komma in, samtidigt som det är kul att Kolmården är så populärt.

–  I grund och botten är det väldigt kul att djurparken är så eftertraktad. Men när konsekvenserna för närområdet och för gästupplevelsen inte blir 100 procent är det så klart inte bra, säger Mats Olsson till Norrköpings Tidningar.

Det är fortfarande oklart om de som har fått vända om kommer få någon kompensation.

–  En hel del är väldigt förstående till risken att det kan bli fullt. Många har åkt långt och blir besvikna, vi måste gå igenom alla olika scenarion och utvärdera, säger Mats Olsson till tidningen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!