En lastbil har krockat med en personbil vid Åsbron i Avesta centrum, det skriver polisen. Foto: Niklas Hagman
En lastbil har krockat med en personbil vid Åsbron i Avesta centrum, det skriver polisen.  Foto: Niklas Hagman

Frontalkrock mellan lastbil och personbil

Publicerad

En lastbil har krockat med en personbil vid Åsbo i Avesta centrum, det skriver polisen på sin hemsida

En person är allvarligt skadad och förd med helikopter till sjukhus.

Olyckan larmades strax efter 15.30 på måndagen. En personbil ska ha kolliderat med en lastbil. Föraren i personbilen har förts med ambulanshelikopter till sjukhus och rapporteras vara svårt skadad, enligt polisen. 

– Personbilen och lastbilen har kolliderat front mot front, det blev en ordentlig smäll, säger Roger Boberg, insatsledare vid Räddningstjänsten i södra Dalarna. 

Föraren i lastbilen ska ha klarat sig utan allvarliga fysiska skador. 

Enligt räddningstjänsten råder det vid 16.40-tiden på måndagen viss framkomlighet för trafiken på platsen. 

– Vi släpper på trafiken i ena körfältet just nu, säger Roger Boberg. 

Räddningstjänsten kommer fortsätta sanera vägbanan en tid framåt. När lastbilen ska bärgas kommer man av säkerhetsskäl åter att stänga av den körbana man nu öppnat, enligt Roger Boberg. 

Vid 17.30-tiden på måndagen rapporterar Stefan Wickberg, presskommunikatör vid polisen, att trafiken på platsen släpps på växelvis.

Texten uppdateras. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag