Kollektivtrafik viktigare än vägar

Publicerad
Uppdaterad
Svenskarna tycker att den lokala kollektivtrafiken är viktigast att prioritera när det gäller satsningar på kommunikationer. Det visar en opinionsundersökning som Novus gjort på uppdrag av TV 4.
Undersökningen visar att 44 procent hellre ser satsningar inom kollektivtrafiken framför snabbtåg och nya motorvägar.
En majoritet är dock nöjd med hur den lokala trafiken flyter på i dag – sex av tio är nöjda eller mycket nöjda.
Det är fler som vill prioritera vägbyggen av de som bor på landsbygden medan det i storstäder som Stockholm och Göteborg är en högre andel som vill prioritera den lokala trafiken. Minst intresserad av den lokala kollektivtrafiken är man i Norrbotten.
Novus har ställt frågorna "Vad är viktigast att prioritera när det gäller satsningar på kommunikationer i din region?" och "Hur nöjd eller missnöjd är du med hur kollektivtrafiken fungerar där du bor?". 1 000 personer medverkade i undersökningen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


centerpartiet

Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag