Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kollegornas hyllningar

Här är hyllningarna från de mördade tecknarnas kollegor – från världen över.
1 / 13

Här hyllar världens tecknare sina mördade kolleger.

I papperstidningar och nätupplagor publicerades i går hundratals satirbilder om det blodiga attentatet på Charlie Hebdo.

– Jag var tvungen att uttrycka mig trotsigt eftersom jag ville hålla mig till tidningens anda, säger Dave Brown, tecknare på The Independent.

Det blöder om bokstäverna på franske tecknaren Jean "Plantu" Plantureux bild med budskapet "Med hela hjärtat hos Charlie Hebdo".

Han är en av hundratals tecknare från hela världen som i går valde att använda sin yrkesfärdighet för att uttrycka sin sorg och medkänsla med de tolv dödsoffren i onsdagens blodiga massaker på satirtidningens redaktion i Paris.

Kollegan Gilles "Boulet" Roussel, välkänd serietecknare i Frankrike, publicerade en dubbeltydig bild på sitt Twitterkonto med texten "Ankorna kommer alltid att flyga högre än gevären" där ankorna syftar på det franska slangordet för tidning.

Dave Brown, tecknare på brittiska dagstidningen The Independent, valde ett ännu mer provokativt budskap - med en hand som ser ut att resa sig ur en tidningssida och sträcka upp långfingret.

– Jag visste att de på Charlie Hebdo ville att tidningen skulle fortsätta, så det var tvunget att bli en trotsig gest. Jag tänkte att jag bokstavligen måste rita en rörelse, därav handen som reser sig upp ur tidningen. Det blev vår förstasida och jag tycker verkligen att den står ut, säger Dave Brown till The Independent.