Kollegans ord om Stormy Daniels: ”Hon är chefen”

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Flera vittnar om Stormy Daniels ambition.
Foto: MATT SAYLES / AP TT NYHETSBYRÅN
Stormy Daniels.
Foto: BILL HABER / AP TT NYHETSBYRÅN

Hon gillade hästar, rockbandet Mötley Crue – och beskrev sig själv som en drottning i skolans årsbok.

Porrstjärnan Stormy Daniels anklagelser har skakat om Vita huset – men de som tidigare kommit i hennes väg är inte förvånade.

– Hon är chefen, det visste alla, säger branschkollegan Nina Hartley till New York Times.

Skandalen kring porrstjärnan Stormy Daniels påstådda relation med president Donald Trump har växt i styrka de senaste månaderna – och efter att hon framträdde i en exklusiv intervju för tv-bolaget CBS "60 minutes" i söndags har Vita huset skakats av uppgifter om hot, köpt tystnad och olika stämningar.

Men de som kommit i kontakt med 39-åriga Stephanie Clifford, Stormy Daniels riktiga namn utanför scenen, vittnar om hennes ambition och de är inte överraskade att hon lyckats nå en position där hon kan få en sittande president på fall.

– Hon är en väldigt seriös affärskvinna och filmskapare och hon har kontroll över sin karriär. Hon är inte någon som man ska undervärdera, säger regissören Judd Apatow till New York Times.

Stormy Daniels intervjuas av Anderson Cooper i ”60 minutes”.
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

"Det är inte som att jag var den populära tjejen"

Tidningen har kartlagt hennes bakgrund och den visar att Stephanie Cliffords klasskamrater från gymnasietiden i sydstatsstaden Baton Rouge minns henne som en seriös och tävlingsinriktad student som gillade hästar och lyssnade på rockbandet Mötley Crue.

Under bilden på hennes fotografi i skolans årsbok står ett citat som antyder en ambitiös målsättning:

"Vi kommer alla komma överens hur bra som helst, bara ni inser att jag är drottningen."

Hennes föräldrar skildes när hon var fyra år gammal och hon växte till största del upp med sin mamma i en fattig del av staden.

– Jag är en helt annan person i dag. Det är inte som att jag var den populära tjejen under skoltiden, men jag var ingen tönt heller. Jag vet inte. Jag var väl mitt emellan, säger Stephanie Clifford till NYT.

Stormy Daniels försökte aldrig dölja vad hon höll på med och har alltid haft full kontroll över sina jobb.
Foto: A.J. SISCO / STELLA PICTURES

Lever förortsliv med man och dotter

Hon började strippa när hon var 17 år efter att hon följt med en kompis till en strippklubb och övertalades att prova.

– Det var en långsam kväll. Det var väl tre personer där och efter två låtar hade jag tjänat mer pengar än jag gjorde på en vecka när jag jobbade i stallet, säger Stephanie Clifford.

Karriären inom porrbranschen tog fart, hon försökte aldrig dölja vad hon höll på med och har alltid haft full kontroll över sina jobb. Har personer hon arbetat med inte skött sig har de fått sparken och vid ett tillfälle krävde hon att en medspelare i en film skulle ändra sitt artistnamn eftersom det såg "dumt" ut bredvid hennes namn.

 – Hon är chefen, det visste alla, säger branschkollegan Nina Hartley till New York Times.

I dag turnerar Stephanie Clifford över hela USA med en välbesökt strippshow, samtidigt som hon på hemmaplan lever ett stilla familjeliv i en förort till Dallas med man och en sjuårig dotter. Familjen syns ofta på hästtävlingar och Stephanie Clifford tävlar även själv.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.