Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kolla, Lööf gör fars dag till en farsdag

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Fars afton, fars dag – och annandag far.
Foto: Twitter
Annie Lööf twittrade om Carl-Johans kalenderkupp.
Foto: Sven Lindwall
"Vi har väldigt nära kontakt och det är kul att få egentid." Catrine Faremyr, 28, firar sin pappa Roger genom att bjuda med honom på en hockeymatch i dag.
Foto: Privat

Totalt finns 2,4 miljoner pappor i Sverige. I dag får 43 000 av dem uppleva sin första fars dag.

Hemma hos föräldralediga Annie Lööf firas det i dagarna tre.

"Min man tar det här med fars dag till en helt ny nivå", skriver Centerledaren på Twitter.

Fars dag har firats i Sverige sedan 1931. De allra flesta pappor tycks nöja sig vmed att bli uppvaktade en dag om året, men vissa gör vad de kan för att dra ut på firandet så länge det bara går. Däribland Carl-Johan Lööf, make till Centerpartiets ledare Annie Lööf.

"Tar det till en helt ny nivå"

I går twittrade den föräldralediga partiledaren ut en skärmdump från parets gemensamma kalender som visar om hur fars dag-ceremonierna ser ut i det lööfska hemmet. Maken Carl-Johan har markerat att firandet ska pågå i hela tre dagar: Fars afton som inföll i går, fars dag och annandag far som infaller i morgon.

"Min man tar det här med fars dag till en helt ny nivå", skriver Annie Lööf på mikrobloggen.

Carl-Johan och Annie Lööf fick en dotter i september. Maken tillhör därmed de runt 43 000 pappor, enligt statistik från SCB, som får fira fars dag för första gången, vilket kanske kan förklara något av entusiasmen.

"Roligare att umgås"

Andra har varit med lite längre. När Catrine Faremyr, 28, var liten tog hennes pappa Roger med henne på ishockey. I dag är det hon som firar sin far genom att bjuda med honom på match.

- Det är han som har fått mig att gilla hockey. Intresset kommer från familjen, säger hon.

Varje fars dag uppvaktar hon sin pappa på något sätt. Men presenterna har förändrats i takt med att hon blivit äldre.

- När man var yngre kanske man gav en slips. Nu är det roligare att umgås. Vi har väldigt nära kontakt och det är kul att få egentid.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.