Kolla in på Expressens och TV4:s nya storsatsning Väderkanalen.se. Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Kolla in på Expressens och TV4:s nya storsatsning – Väderkanalen.se. Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Kolla in Expressens och TV4:s nya storsatsning – Väderkanalen.se

Publicerad
Uppdaterad
Sol på midsommar?
Kolla in på Expressens och TV4:s nya storsatsning - Väderkanalen.se.
Där hittar du allt från flerdygnsprognoser till polleninformation och de senaste prognoserna från TV4:s populära meteorologer.
- Här kan du kolla om du ska ta ut solstolen eller inte, säger Tone Bekkestad.
Sajten hittar du här här.
Nu tar Expressen.se och TV4 prognosrapporteringen till en ny nivå.
I dag lanserar vi tillsammans den största satsningen på väderjournalistik någonsin i Sverige.
På Väderkanalen.se hittar du allt du vill veta om vädret de kommande dagarna: Temperaturer, regnmängder, pollenprognoser, sjöväder, prognoser för tusentals städer i Sverige och världen, samt rörligt material med TV4:s populära meteorologer. Med mera.

Läs sajten via mobilen

Självklart går det även att hitta den nya sajten via mobilen på mobil.vaderkanalen.se.
- På Väderkanalen.se fokuserar vi på det folk verkligen vill veta – hur blir vädret den närmaste timmen och de kommande dagarna, säger Kajsa Ericson, chef TV4Vädret och Väderkanalen.se.
Mattias Carlson, redaktionschef på Expressen Digitala Medier:
– Väderkanalen.se blir Sveriges bästa vädersajt.
Väderkanalen kommer även få stort utrymme i Expressen. Dels på den vanliga vädersidan, men även på en helsida inne i tidningen.
– Expressen och TV4 driver bland annat sajten GI Viktkoll och tv-kanalen TV4 Sport ihop, nu tror vi att också Väderkanalen blir en framgång. Den finns som gemensam sajt, men presenterar också väderprognoser i TV4 "Nyheterna" i tv-rutan och i tidningen Expressen, säger Thomas Mattsson, chefredaktör på Expressen.

"Intresserade under sommaren"

Tone Bekkestad tycker att den nya sajten är viktig.
– Vädret har en oerhört stor betydelse för hur vi planerar vår dag eller semester. Personligen tycker jag att det är roligare att spela golf om det är solsken.
Varför behövs en vädersajt?
– Jag tror att den kommer att få väldigt många besökare under den närmaste tiden. Vi vet att under sommaren är svenskarna väldigt intresserade av vädret. Man kan gå in och kolla om man kan räkna med att ta ut solstolen eller inte, säger Tone Bekkestad.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag