Expressens moderedakör Emma Danielsson ser stora möjligheter med EXTRA i iPad. Foto: Jan Düsing
Expressens moderedakör Emma Danielsson ser stora möjligheter med EXTRA i iPad. Foto: Jan Düsing

Kolla in Emmas tips på video - i iPad versionen av EXTRA

Publicerad
Uppdaterad
Expressens kändistidning EXTRA blev direkt den mest nedladdade iPad-appen i Sverige.
En nyhet är att du kan se tv-reportage i EXTRA-appen, exempelvis med Expressens moderedaktör Emma Danielsson som visar och berättar om modenyheter.
- Man behåller tidningskänslan men får så mycket mer, säger Emma Danielsson
Den nya heta prylen iPad lanserades i höstas i Sverige, och många svenskar hade redan tidigare köpt den utomlands eller på nätet.
Med Expressens iPad-version av kändistidningen EXTRA får man sin vanliga kändistidning - men med massor av extra finesser.

Titta på video

Anna-Clara Welander, chef för Expressens magasin:
- Här finns video. Och man kan titta på bildspel - genom att svepa med fingret över en bild från till exempel ett hemma hos-reportage. Du kanske kollar på ett vimmel - då får du fram de bildtexter du är intresserad av genom att trycka på knappar, säger hon.
Läser man horoskopet och klickar på exempelvis vattumannen glider den upp som större bild med text.
iPaden ser ut som en betydligt större variant av en Iphone - men den är ingen telefon.
- Man kan köpa hem tidningar i den, läsa och skicka mejl, surfa på nätet och spela spel, berättar Anna-Clara Welander.

Nytt nummer varje vecka

Varje vecka kommer ett nytt färskt nummer av EXTRA som man kan ladda ner för 15 kronor. Så nu kan man välja - antingen köper man sin tidning i affären eller så laddar man hem den i sin iPad.
- EXTRA är den första av flera iPad-satsningar från Expressen, men redan i den allra första versionen erbjuder vi video från Expressens tv-redaktion, säger chefredaktör Thomas Mattsson.
- Häromveckan hade vi nytt tv-rekord med över en halv miljon unika besök på Expressens tv-sajt, så det var självklart att ha rörliga bilder också på iPad.
Expressens moderedaktör Emma Danielsson presenterar varje vecka en modekoll i tvformat i EXTRA; hon berättar, visar och ger tips.
- Det är fantastiskt roligt, säger hon.
- Det går att få fram så mycket mer i en video - samtidigt som stilskolan har en tydlig koppling till den tryckta tidningen.
Emmas teman är bland annat väskor, skärp, att kombinera rätt skor med rätt byxor.
- Med EXTRA-appen har du din tidning - en sammanhållande känsla. Samtidigt styr du själv, zoomar in det du vill se mer av. Det är både fördjupning och utveckling, säger Emma Danielsson.

Böcker ska lanseras

I framtiden kommer man också att kunna läsa böcker i sin iPad. Flera förlag ligger i startgroparna.
Emanuel Karlsten, Expressens redaktör för sociala medier:
- iPad är perfekt för den som älskar papperstidningens överblick, början och slut, men samtidigt vill dra nytta av de digitala möjligheterna. Det blir spännande att följa hur iPaden tas emot av Expressens läsare.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag